Viktor Orban susține că împărtășește viziunea lui Donald Trump în problema migrației

Viktor Orban susține că împărtășește viziunea lui Donald Trump în problema migrației

Guvernul de la Budapesta sprijină planurile de politică externă ale candidatului republican la președinția SUA, Donald Trump, nu pe cele ale contracandidatei acestuia, democrata Hillary Clinton, mai ales pentru că executivul ungar împărtășește abordarea lui Trump în chestiunea migrației, respectiv de limitare a ei, a declarat marți premierul ungar Viktor Orban, citat de agenția Reuters.

Potrivit lui Orban, democrații americani sprijină migrația și răspândirea națiunilor pe glob, în timp ce Ungaria — la fel ca Trump — se opune acestor abordări, "ceea ce arată clar care sunt interesele Ungariei", a menționat Orban la o conferință de presă. El și-a mai exprimat și anterior susținerea față de aprecierile candidatului republican în problema securității.

Prezent sâmbătă la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, Viktor Orban a declarat că împărtășește câteva dintre ideile lui Donald Trump privind măsurile pentru stoparea terorismului , care ar putea fi preluate și implementate în Europa.

Orban a spus că "nu este omul de campanie a lui Donald Trump" și nu credea niciodată că îi va împărtăși opiniile, dar ascultându-l este de acord că unele măsuri enunțate de acesta ar putea fi o soluție pentru redobândirea siguranței Europei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

2 Priviți! Acestea sunt misiuni SUA și NATO în zona Mării Negre și a Deltei Dunării...

3 „Joe, scuză-mă că te întrerup” / Momentul stânjenitor provocat de Macron l-a lăsat năuc pe Biden la întâlnirea G7

4 Laura Codruța Kovesi lovește într-o mare rețea de fraudare a fondurilor europene din România. Ofițerii Parchetului European fac percheziții în țara no…

5 Oleg Deripaska: Războiul din Ucraina, „o eroare colosală” / Declarații de o virulență rară făcute de apropiatul lui Putin