Viktor Orban susține că împărtășește viziunea lui Donald Trump în problema migrației

Viktor Orban susține că împărtășește viziunea lui Donald Trump în problema migrației

Guvernul de la Budapesta sprijină planurile de politică externă ale candidatului republican la președinția SUA, Donald Trump, nu pe cele ale contracandidatei acestuia, democrata Hillary Clinton, mai ales pentru că executivul ungar împărtășește abordarea lui Trump în chestiunea migrației, respectiv de limitare a ei, a declarat marți premierul ungar Viktor Orban, citat de agenția Reuters.

Potrivit lui Orban, democrații americani sprijină migrația și răspândirea națiunilor pe glob, în timp ce Ungaria — la fel ca Trump — se opune acestor abordări, "ceea ce arată clar care sunt interesele Ungariei", a menționat Orban la o conferință de presă. El și-a mai exprimat și anterior susținerea față de aprecierile candidatului republican în problema securității.

Prezent sâmbătă la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, Viktor Orban a declarat că împărtășește câteva dintre ideile lui Donald Trump privind măsurile pentru stoparea terorismului , care ar putea fi preluate și implementate în Europa.

Orban a spus că "nu este omul de campanie a lui Donald Trump" și nu credea niciodată că îi va împărtăși opiniile, dar ascultându-l este de acord că unele măsuri enunțate de acesta ar putea fi o soluție pentru redobândirea siguranței Europei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro