Viktor Orban va susține un discurs pe 22 iulie la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad

Viktor Orban va susține un discurs pe 22 iulie la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad

Premierul ungar Viktor Orban își va rosti tradiționalul discurs la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad pe 22 iulie, relatează vineri agenția MTI.

În cadrul unei conferințe de presă la Budapesta, șeful Comisiei pentru afaceri externe din parlamentul ungar, Zsolt Nemeth (Fidesz, de guvernământ), a anunțat că cea de-a 28-a ediție a Universității de Vară de la Băile Tușnad va avea loc în perioada 18-23 iulie.

Potrivit lui Nemeth, se așteaptă ca Orban să discute despre diferitele dileme, care au legături între ele, cu care se va confrunta Europa în viitor. Evenimentul va reprezenta și o platformă excelentă pentru discuții și răspunsuri la conceptul președintelui american Donald Trump, dezvăluit recent, privind necesitatea reînnoirii pe bază de valori a Occidentului, a declarat oficialul ungar.

Nemeth a mai spus că, la forum, Ungaria își va prezenta, în calitate de președinte în exercițiu al Grupului de le Vișegrad, propriile valori în fața celorlalte trei țări membre ale grupului — Republica Cehă, Slovacia și Polonia — , în scopul creării unui teren comun.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia