Violeta Alexandru: PNL va vota hotărârile de suspendare a PUZ-urilor; primarul general - de acord cu suspendarea pe 3 luni

Violeta Alexandru: PNL va vota hotărârile de suspendare a PUZ-urilor; primarul general - de acord cu suspendarea pe 3 luni

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţă că proiectele referitoare la suspendarea PUZ-urilor de sector vor fi votate de consilierii liberali şi precizează că primarul general, Nicuşor Dan, a fost de acord cu reducerea termenului de suspendare propus de la doi ani la trei luni.

"Consilierii PNL vor vota proiectele hotărârilor de Consiliu General iniţiate de primarul Dan pentru suspendarea PUZ-urilor. O suspendare 3 luni, timp în care să se remedieze problemele. Suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector (cel de la sector 1 nici nu a mai ajuns să fie aprobat, fiindu-i retrase avizele) şi lăsarea Bucureştiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, pentru o perioadă de 2 ani, aşa cum propune primarul general al Capitalei, domnul Nicuşor Dan, pentru şedinţa Consiliului General de mâine, înseamnă mult. Primarul general a înţeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar însemna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în Bucureşti, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în judeţele limitrofe. Am cerut primarului general reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Şi a fost de acord", a scris Violeta Alexandru, joi, pe Facebook.


Ea arată că a solicitat primarului general să lămurească situaţia juridică a celor care au apucat să depună documentaţia în vederea emiterii autorizaţiei de construcţie, pentru obţinerea certificatului de urbanism sau a prelungirii certificatelor de urbanism obţinute anterior.

"Dacă tot suntem determinaţi, şi chiar suntem determinaţi să susţinem demersul de instituire a ordinii şi a legalităţii în proiectele urbanistice din Capitală, avem datoria să identificăm, să vorbim public despre ele pentru că nu avem niciun motiv să ascundem eventuale ilegalităţi şi, foarte important pentru oraş, avem datoria să corectăm cât mai rapid acolo unde s-au identificat probleme. Au fost emise certificate de urbanism cu privire la care se constată încălcări ale legii? Primarul va întreprinde măsurile necesare ca cei care au făcut acest lucru să plătească pentru fapta lor. Funcţionarii care emit certificate de urbanism trebuie să respecte legea, Primăria trebuie să ia măsuri să prevină orice abuz, Inspectoratul de Stat în Construcţii trebuie să îşi facă treaba, Procuratura trebuie sesizată, dacă e cazul - nu mă feresc să o spun. Există un lanţ de oameni responsabili pentru indisciplina din multe zone din Capitală", mai arată Violeta Alexandru.

Preşedintele PNL Bucureşti subliniază că în cele 3 luni sunt aşteptate propunerile de corectare a PUZ-urilor pe care primarul Capitalei le consideră de natură a încălca prevederile legale.

"PUZ-urile sectoarelor au fost făcute şi aprobate de către administraţia PSD (sub conducerea primarilor PSD la sectoare şi a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei) iar abuzurile asupra spaţiilor verzi nu vor fi tolerate. Pot face toate presiunile din lume cei care au intrat acum în panică pentru că practicile lor, practici ale unor autentici 'rechini imobiliari', vor ieşi la iveală. PUZ-urile au fost instrumente de susţinere a puşculiţei grupurilor de interese PSD, chiar a clanurilor interlope din jurul acestui partid, ca să nu ne mai ascundem după deget. Toate problemele vor fi extrase şi, cu angajamentul primarului general, vor fi corectate", adaugă ea.

Violeta Alexandru precizează că PNL nu a votat PUZ-urile coordonatoare atunci când au fost aprobate.

"Bucureştiul este în risc de infringement pe acest subiect. Dincolo de acest lucru, niciun om de bun simţ nu poate fi de acord cu betonarea în devălmăşie a întregului oraş, a parcurilor, a zonelor verzi. Între câştig economic şi respect pentru spaţiile verzi din oraş trebuie să existe un echilibru. Mai pe scurt - trebuie să se respecte legea iar liberalii susţin că în domeniul construcţiilor, al proiectelor de dezvoltare nu trebuie tolerată nicio încălcare a regulilor. Dar nu pot fi blocate toate pentru că acest lucru asumă că toţi antreprenorii din Bucureşti încalcă reguli şi nu este aşa. Prin investiţiile pe care cei corecţi le fac, se colectează venituri la bugetul Bucureştiului, dincolo de salariile pe care le plătesc pentru angajaţii lor", spune preşedintele PNL Bucureşti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia