Viorel Ștefan semnează la Paris o convenție privind combaterea evaziunii fiscale

Ministrul Finanțelor Publice (MFP), Viorel Ștefan, semnează miercuri, la Paris, Convenția Multilaterală pentru implementarea în cadrul tratatelor fiscale a măsurilor legate de prevenirea erodării bazei impozabile și a transferului profiturilor (BEPS), se arată într-un comunicat de presă al instituției, remis AGERPRES.

'Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice, semnează astăzi, la Paris, Convenția Multilaterală pentru implementarea în cadrul tratatelor fiscale a măsurilor legate de prevenirea erodării bazei impozabile și a transferului profiturilor (BEPS), care include 15 acțiuni de combatere a evaziunii fiscale', se arată în document.

Potrivit acestuia, România a aprobat anul trecut aderarea la Forumul de implementare a Proiectului BEPS, alăturându-se țărilor și jurisdicțiilor, care cooperează cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și cu membrii G20 la dezvoltarea standardelor acestuia.

"Astfel, țara noastră va implementa rapid, coordonat și consistent măsurile planului BEPS în cadrul tratatelor fiscale în vigoare, fără a mai fi nevoie de negocierea bilaterală a fiecărui tratat fiscal în parte", menționează MFP.

Viorel Ștefan nu a fost prezent, miercuri, în Parlament, la dezbaterile pe proiectul Legii salarizării, motiv pentru care președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat, afirmând că n-a fost o poziție foarte confortabilă pentru el și pentru colegii săi faptul că ministrul de Finanțe nu a fost prezent în plen pentru a spune că această lege este sustenabilă, subliniind că aceasta poate fi considerată "o ofensă".

"N-a fost o poziție foarte confortabilă pentru mine și pentru colegii mei faptul că ministrul de Finanțe azi nu a fost prezent să spună ceea ce nouă ne-a spus în permanență, și anume faptul că această lege este sustenabilă. Eu, personal, nu am nevoie de această garanție, pentru că noi nu am făcut legea în Parcul Cișmigiu și acum încercăm să căutăm bani. (...) Faptul că ministrul de Finanțe n-a fost prezent azi, cu toate că liderul de grup se angajase, a fost un lucru care pentru noi, repet, nu a fost în regulă", a afirmat Dragnea, întrebat dacă urmează o remaniere guvernamentală.

În opinia lui, Viorel Ștefan a procedat incorect. "Cred că este o ofensă. Putem vorbi de o ofensă", a subliniat Dragnea.

Întrebat dacă și faptul că premierul nu a fost prezent în plen este o ofensă, Dragnea a spus că nu trebuie folosite "cuvinte grele".

"Nu știu. Aș vrea să nu folosim cuvinte grele, dar pe mine m-a întristat foarte mult această atitudine. Foarte mult m-a întristat. Pentru că vorbim de o lege care schimbă complet istoria României. (...) M-aș fi bucurat ca azi să fi fost prezent tot Guvernul în Parlament, dar probabil că au fost alte evenimente mai importante decât Legea salarizării unitare", a adăugat Dragnea.

Proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar a fost adoptat miercuri în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional. S-au înregistrat 188 de voturi 'pentru', 28 'împotrivă' și 47 de abțineri.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate