Viorel Ștefan semnează la Paris o convenție privind combaterea evaziunii fiscale

Viorel Ștefan semnează la Paris o convenție privind combaterea evaziunii fiscale

Ministrul Finanțelor Publice (MFP), Viorel Ștefan, semnează miercuri, la Paris, Convenția Multilaterală pentru implementarea în cadrul tratatelor fiscale a măsurilor legate de prevenirea erodării bazei impozabile și a transferului profiturilor (BEPS), se arată într-un comunicat de presă al instituției, remis AGERPRES.

'Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice, semnează astăzi, la Paris, Convenția Multilaterală pentru implementarea în cadrul tratatelor fiscale a măsurilor legate de prevenirea erodării bazei impozabile și a transferului profiturilor (BEPS), care include 15 acțiuni de combatere a evaziunii fiscale', se arată în document.

Potrivit acestuia, România a aprobat anul trecut aderarea la Forumul de implementare a Proiectului BEPS, alăturându-se țărilor și jurisdicțiilor, care cooperează cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și cu membrii G20 la dezvoltarea standardelor acestuia.

"Astfel, țara noastră va implementa rapid, coordonat și consistent măsurile planului BEPS în cadrul tratatelor fiscale în vigoare, fără a mai fi nevoie de negocierea bilaterală a fiecărui tratat fiscal în parte", menționează MFP.

Viorel Ștefan nu a fost prezent, miercuri, în Parlament, la dezbaterile pe proiectul Legii salarizării, motiv pentru care președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat , afirmând că n-a fost o poziție foarte confortabilă pentru el și pentru colegii săi faptul că ministrul de Finanțe nu a fost prezent în plen pentru a spune că această lege este sustenabilă, subliniind că aceasta poate fi considerată "o ofensă".

"N-a fost o poziție foarte confortabilă pentru mine și pentru colegii mei faptul că ministrul de Finanțe azi nu a fost prezent să spună ceea ce nouă ne-a spus în permanență, și anume faptul că această lege este sustenabilă. Eu, personal, nu am nevoie de această garanție, pentru că noi nu am făcut legea în Parcul Cișmigiu și acum încercăm să căutăm bani. (...) Faptul că ministrul de Finanțe n-a fost prezent azi, cu toate că liderul de grup se angajase, a fost un lucru care pentru noi, repet, nu a fost în regulă", a afirmat Dragnea, întrebat dacă urmează o remaniere guvernamentală.

În opinia lui, Viorel Ștefan a procedat incorect. "Cred că este o ofensă. Putem vorbi de o ofensă", a subliniat Dragnea.

Întrebat dacă și faptul că premierul nu a fost prezent în plen este o ofensă, Dragnea a spus că nu trebuie folosite "cuvinte grele".

"Nu știu. Aș vrea să nu folosim cuvinte grele, dar pe mine m-a întristat foarte mult această atitudine. Foarte mult m-a întristat. Pentru că vorbim de o lege care schimbă complet istoria României. (...) M-aș fi bucurat ca azi să fi fost prezent tot Guvernul în Parlament, dar probabil că au fost alte evenimente mai importante decât Legea salarizării unitare", a adăugat Dragnea.

Proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar a fost adoptat miercuri în plenul Camerei Deputaților , care este for decizional. S-au înregistrat 188 de voturi 'pentru', 28 'împotrivă' și 47 de abțineri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani