Vlad Alexandrescu (USR): Uzinele de doctorate plagiate rămân neatinse pentru încă doi ani

Senatorul USR Vlad Alexandrescu spune că "uzinele de doctorate plagiate rămân neatinse pentru încă doi ani", în contextul în care Guvernul a hotărât ca școlile doctorale să își mențină acreditarea până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019.

"Guvernarea PSD — ALDE și-a reconfirmat azi rolul de protector al furtului intelectual și al lipsei de integritate în mediul universitar din România. (...)Prin această decizie, evaluarea școlilor doctorale se amână cu doi ani, în condițiile în care activitatea multora dintre ele e compromisă de plagiatul endemic și de încălcarea unor standarde minimale de integritate și rigoare academică. Prin amânarea unei asanări absolut necesare a școlilor doctorale, coaliția PSD — ALDE alege încă o dată să servească interesele puternicului lobby al fabricilor de diplome lipsite de acoperire academică reală. Prejudiciul adus calității și prestigiului cercetării științifice din România este unul incalculabil", a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Școlile doctorale își mențin acreditarea până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019, se arată într-un comunicat al Guvernului transmis vineri AGERPRES.

Măsura a fost adoptată în ședința de Guvern de vineri printr-o Ordonanță de Urgență de modificare a articolului VIII, alineatul (3) din OUG 96/2016 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniile educației, cercetării, formării profesionale și sănătății.

"Extinderea temporară a acreditării școlilor doctorale până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019, era necesară pentru ca acestea să poată organiza examene de finalizare a studiilor doctorale și să poată emite diplome și titluri universitare recunoscute de către Ministerul Educației Naționale, acestea două reprezentând atribute specifice ale acreditării, conform cadrului normativ în vigoare", se mai arată în comunicat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

5 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri