Vlad Plahotniuc a fost ales președinte al Partidului Democrat din Republica Moldova

Vlad Plahotniuc a fost ales președintele Partidului Democrat din Republica Moldova la cel de-al VIII-lea Congres al formațiunii, care se desfășoară sâmbătă la Chișinău, în timp ce actualul premier Pavel Filip a devenit vicepreședintele partidului, relatează publika.md.

Sursa foto: (c) Vlad Plahotniuc / facebook.com

'Votul dumneavoastră de astăzi este o responsabilitate uriașă pentru mine — de a conduce PD în următorii ani. Vă mulțumesc pentru curajul de a merge la un drum greu pentru că nu v-am promis un drum ușor, dar sunt sigur ca ne așteaptă succesul', a declarat Plahotniuc după ce a fost ales președintele PD.

La rândul său, premierul Pavel Filip a declarat că 'azi a avut loc un eveniment foarte important pentru familia democraților, este prima formațiune care demonstrează că partidele nu sunt în proprietatea unor președinți care merg cu el până la declinul formațiunii'.

Axându-și discursul pe activitatea guvernamentală, Pavel Filip a insistat asupra reușitei executivului de a îmbunătăți relațiile cu partenerii de dezvoltare, Republica Moldova obținând sume importante drept împrumuturi și finanțări nerambursabile, precum și asupra măsurilor în vederea respectării Foii de Parcurs asumate față de UE.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a punctat faptul că Partidul Democrat a demonstrat performanță la guvernare prin reformele asumate în fața cetățenilor țării și a partenerilor externi, subliniind totodată că interesul național este ca Republica Moldova să continue drumul către Uniunea Europeana.

Până în prezent, președintele formațiunii a fost Marian Lupu. La Congresul Partidului Democrat au mai asistat Luis Ayala, secretarul general al Internaționalei Socialiste, Sonja Lokar din partea Partidului Socialiștilor Europeni, precum și mai mulți lideri de social democrați din România, Georgia, Ucraina.

Printre invitați s-a numărat și fostul premier român Victor Ponta, căruia premierul Pavel Filip i-a înmânat Ordinul Republicii, distincție acordată prin decret de președintele Nicolae Timofti.

În intervenția sa, Victor Ponta a îndemnat Partidul Democrat să fie singurul partid din Republica Moldova care guvernează pentru oameni.

'Cel mai bine dumneavoastră știți ce trebuie sa faceți pentru Republica Moldova. Să ne primiți si pe noi, pe cei care vin cu inima deschisă și cu proiecte concrete. Faptul că ați reușit să treceți Republica Moldova peste greutăți este o reușita. Vă voi sprijini din calitatea pe care o am', a declarat fostul premier român.

'Cred ca România nu trebuie să vă dea sfaturi, lecții. Trebuie sa învățați din lecțiile Românei. Vreau sa aveți un Guvern care iubește Moldova. Îl felicit pe domnul Filip pentru că are o muncă grea. Ați reușit să treceți peste toate încercările în acest an. PDM trebuie să fie singurul partid din Moldova care guvernează pentru oameni', a adăugat Victor Ponta, conform publika.md

Controversatul oligarh Vlad Plahotniuc a fost considerat până în prezent eminența cenușie a Partidului Democrat, formațiunea în jurul căreia este construită actuala alianță proeuropeană de la Chișinău.

Noul președinte al Republicii Moldova, socialistul prorus Igor Dodon, s-a pronunțat anterior împotriva unei alianțe între formațiunea sa, Partidul Socialiștilor, și Partidul Democrat pentru o reconfigurare a majorității parlamentare și a insistat asupra dorinței sale de a se convoca alegeri legislative anticipate pentru a schimba actuala majoritate în parlament.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta