Vladimir Putin nu va urmări ceremonia de învestitură a lui Donald Trump (Kremlin)

Vladimir Putin nu va urmări ceremonia de învestitură a lui Donald Trump (Kremlin)

Vladimir Putin nu intenționează să urmărească ceremonia de învestitură a lui Donald Trump, care va deveni vineri cel de-al 45-lea președinte al SUA, după o campanie în timpul căreia apropierea lui de președintele rus a fost evocată adesea, informează AFP.

'Nu cred că el (Putin) intenționează să urmărească (ceremonia de învestitură) în direct, este vorba totuși de un eveniment cu o durată destul de lungă', a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Ceremonia de învestitură a lui Donald Trump va fi difuzat în direct de postul rus de informații Rossia 24.

Președintele american ales Donald Trump nu și-a ascuns niciodată simpatia pentru Vladimir Putin și s-a arătat multă vreme rezervat față de teza emisă de serviciile de informații americane privind o ingerință a Rusiei în favoarea lui în alegerile prezidențiale din 8 noiembrie.

La 11 ianuarie, Trump a recunoscut pentru prima dată că Moscova se află la originea atacurilor cibernetice asupra Partidului Democrat, fapt dezmințit în mod ferm de Rusia.

Pe vremea lui Barak Obama, președintele american la sfârșit de mandat, relațiile dintre Moscova și Washington s-au degradat puternic, atingând nivelul maxim de tensiune după anexarea de către Rusia, în 2014, a Peninsulei Crimeea, urmată de un conflict între Kiev și separatiștii proruși în estul Ucrainei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”