Vocile promovate intens de propaganda rusă fac agenda în prime-time la Antena 3 și România TV

Politicianul PSD Liviu Pleșoianu, fostul SRI-ist condamnat în primă instanță Daniel Dragomir, ziaristul Bogdan Duca și avocatul Dan Chitic sunt patru personaje publice promovate intens în ultimii doi ani de Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei, finanțat direct de Kremlin. Cele patru personaje, care afișează constant poziții anti-UE și anti-americane, sunt invitate constant de Antena 3 și România, televiziunile controlate de mogulii Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, scrie G4Media.ro.

În ciuda faptului că Antena 3 încearcă din răsputeri să pozeze într-un post pro-american, în prime-time aduce tot mai des în platou personaje care denunță ”imperialismul american” și susțin poziția Kremlinului.

De altfel, Ambasada SUA descria încă din 2016 Antena 1 și Antena 3 drept ”canale TV cu mare audiență deținute de mogulul Dan Voiculescu… De multe ori critici stridenți ai instituțiilor statului de drept, ai procurorilor, ai Statelor Unite ale Americii și ai Uniunii Europene”.

Liviu Pleșoianu apare în peste 200 de articole ale publicației ruse de limba română Sputnik, deseori gratulat cu apelative precum ”unul dintre cei mai activi parlamentari români”, ”cel mai bine cotat om politic din noul val”, ”campionul PSD”. Sputnik îi preia toate inițiativele anti-europene și anti-americane, precum proiectul îndreptat împotriva societății civile. Aceleași idei sunt prezentate frecvent de Pleșoianu și în platourile Antenei 3 și ale România TV.

Daniel Dragomir, fost colonel SRI condamnat în primă instanță pentru corupție, este inițiatorul ideii Roexit – ieșirea României din UE. Și el apare des în Sputnik, având peste 160 de articole dedicate. Printre apelativele folosite de propaganda rusă la adresa lui: ”intelectual independent”, ”vedeta dezbaterii”, ”omul care a avut curaj să devoaleze combinaţiile statului paralel”. Ideea Roexit a fost promovată intens de Sputnik, la fel cum s-a întâmplat și pe Antena 3 sau România TV, unde Dragomir e invitat frecvent.

Ziaristul Bogdan Duca, autor al unor articole violent anti-occidentale pe platforme precum Activenews, Sputnik și QMagazine, a început și el să fie invitat în platoul România TV, la fel ca și avocatul Dan Chitic (foto stânga, 40 de articole îl au ca protagonist pe site-ul Sputnik).

Reamintim că Sputnik, platforma oficială de propagandă a Kremlinului, este parte a holdingului Rossiya Segodnia, deținut de guvernul rus.

Galerie foto și documente


Foto: Bogdan Duca (dreapta sus) și Dan Chitic (stânga jos) la RTV


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

5 PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc