Voi realizați că PSD i-a trimis în CSM pe ăsta și pe tatăl presupusei țiitoare a lui Marian Neacșu?

Voi realizați că PSD i-a trimis în CSM pe ăsta și pe tatăl presupusei țiitoare a lui Marian Neacșu?

„Societatea civilă” din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost selectată de PSD: din consiliu vor face parte un taragotist maramureșean, Ioan Sas, precum și Fănel Mihalcea, tatăl Silviei Mihalcea, iubita șefului secretariatului general al Guvernului, penalul Marian Neacșu. Silvia Mihalcea este și secretar general al Camerei Deputaților, scrie defapt.ro .

Cei doi au fost trimiși în CSM cu votul unei majorități zdrobitoare a senatorilor.

Potrivit legii, pot fi membri din partea societăţii civile în CSM specialişti în drept, cu o vechime de cel puţin 7 ani în activitatea juridică, care se bucură de înaltă reputaţie profesională şi morală şi nu sunt membri ai vreunui partid politic.

CSM are 19 membri – 14 magistraţi, doi reprezentanţi ai societăţii civile şi trei membri de drept – ministrul Justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general.

„Societatea civilă” din CSM, selectată de PSD

Ioan Sas (53 de ani) este avocat și un susținător declarat al lui Gabriel Zetea, șeful PSD Maramureș. Însă, Sas este celebru prin faptul că este cântăreț de muzică populară, inclusiv la taragot. În 2020, a demisionat din PSD supărat că n-a fost plasat pe o poziție eligibilă pe listele pentru Senat.

Fănel Mihalcea a fost procuror la Brăila. S-a pensionat în 2017 și beneficiază de pensie specială, de circa 22.000 lei/lună. Soția sa este farmacistă pensionară ș i, în declarația de avere din 2022 , apare că ea a obținut venituri de peste trei milioane de lei dintr-o farmacie care nu apare în declarația de avere din 2018.

În 2022, Fănel Mihalcea a fost plasat în consiliul de administrație al Administrației Fluviale a Dunării de Jos – companie subordonată ministrului PSD al Transporturilor Sorin Grindeanu.

Din declarația de avere a unui actual membru al CSM, Victor Alistari, se vede că acesta câștigă circa 40.000 de lei pe lună de la acest consiliu – indemnizații și diurnă de detașare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Judecați voi...