Voican Voiculescu, la conferința anuală de la Ambasada Rusiei

Voican Voiculescu, la conferința anuală de la Ambasada Rusiei

Fostul vicepremier  Gelu Voican Voiculescu , acuzat de crime împotriva umanității în dosarul Revoluției, a fost prezent, luni, la conferința anuală organizată de  Ambasada Rusiei  la București.

 Unul dintre personajele din prim-planul Revoluției Române,  Gelu Voican Voiculescu , este căsătorit cu Georgiana Arsene, care semnează periodic articole în Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei. 

Georgiana Arsene, cu 41 de ani mai tânără decât soțil ei, este o prezență permanentă pe site-ul Sputnik, printre articolele semnate numărându-se și editorialul

„De ce să ne temem de Rusia?”, în care denunță o presupusă propagandă anti-rusă răspândită în Occident și România și susține că „e momentul ca noi toţi să ne trezim şi să abandonăm rusofobia, pentru a coopera în mod natural cu Rusia împotriva terorii”.

 Potrivit procurorilor din Dosarul Revoluției,  Gelu Voican Voiculescu  ar fi fost implicat, alături de Ion Iliescu și Silviu Brucan, în chemarea trupelor sovietice pe teritoriul României, lucru negat de fostul viceprim-ministru. 
 

De asemenea, în rechizitoriu, procurorii arată că în decembrie 1989, Ion Iliescu şi  Gelu Voican Voiculescu  ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă. 

 La finalul anului lui 2019, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluție,  Gelu Voican Voiculescu  a fost implicat într-un alt scandal, în contextul în care Institutului Revoluţiei Române, aflat în subordinea Senatului României și condusă de Voiculescu și de Ion Iliescu voia să organizeze, chiar pe 22 decembrie un concert dedicat Revoluției. Evenimentul ar fi costat nu mai putin de 100.000 de euro. 

În cele din urmă, evenimentul a fost anulat, iar ulterior, Guvernul a adoptat o ordonanţă pentru desființarea Institutului Revoluției. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…