Vrancea: Mamă şi fiică, lovite pe trecerea de pietoni de un şofer care nu le-a acordat prioritate

Vrancea: Mamă şi fiică, lovite pe trecerea de pietoni de un şofer care nu le-a acordat prioritate

O femeie în vârstă de 38 de ani şi fiica acesteia, în vârstă de trei ani, ambele din municipiul Focşani, au fost lovite, miercuri seara, pe trecerea de pietoni de un conducător auto care nu le-a acordat prioritate la traversare, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"În această seară, în cartierul Sud din Focşani, pe marcajul pietonal, un conducător auto în vârstă de 48 de ani, din municipiu, nu a acordat prioritate de trecere la doi pietoni care traversau strada, o mamă în vârstă de 38 de ani şi fiica acesteia, în vârstă de trei ani. În urma accidentului a rezultat rănirea celor doi pietoni, care au fost transportaţi la spital", a declarat şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani, comisar-şef Daniel Fătu.

Mamă şi fiică au fost preluate de echipajele medicale şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani.

Acesta este al patrulea accident petrecut în ultimele două zile în Focşani în care sunt implicaţi pietoni. Poliţiştii atrag atenţia că trecerile de pietoni nu întotdeauna protejează pietonii.

"Analizând riscul rutier în localităţile urbane - şi vorbim aici despre municipiul Focşani - şi ultimele accidente care s-au petrecut în Focşani pe trecerile de pietoni, vedem că este necesar să avem dispozitive de calmare a traficului şi este imperios necesar să fim foarte atenţi când ne apropiem de trecerile de pietoni, să reducem viteza, să ne asigurăm, iar pietonilor le recomandăm să se asigure foarte bine înainte să se angajeze în traversare. Trecerea de pietoni nu protejează întotdeauna pietonul, iluminatul public nu este întotdeauna cel mai eficient şi de aceea conducătorii auto, mai ales noaptea, în condiţii meteo nefavorabile, nu pot vedea pietonii angajaţi în traversare", a spus Daniel Fătu. AGERPRES / (A - autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

4 Așa o fi?

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!