Vrancea: Tânăr reţinut pentru trafic şi consum ilicit de droguri de risc; făcea comerţ cu cannabis din 2013

Vrancea: Tânăr reţinut pentru trafic şi consum ilicit de droguri de risc; făcea comerţ cu cannabis din 2013

Un tânăr de 29 de ani din municipiul Focşani a fost reţinut de poliţişti pentru trafic şi consum ilicit de droguri de risc, la momentul flagrantului acesta având asupra sa 80 de grame de cannabis destinat vânzării, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial (BT) Vrancea.

Potrivit sursei citate, tânărul ar fi procurat canabis, atât pentru consum propriu cât şi pentru comercializare, încă din anul 2013.

"Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vrancea, în colaborare cu poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT - BT Vrancea au depistat în flagrant un bărbat care avea asupra lui cannabis. Din cercetări a reieşit faptul că, începând din anul 2013, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Focşani, ar fi procurat cannabis atât pentru consum propriu cât şi pentru comercializarea către alte persoane. (...) În urma unui flagrant, asupra bănuitului poliţiştii au găsit circa 80 gr. cannabis destinat vânzării", a informat joi DIICOT Vrancea.

Alte 40 de grame de cannabis şi mai multe dispozitive destinate comercializării drogurilor au fost găsite în urma unor percheziţii domiciliare efectuate la şase persoane suspecte.

"După organizarea flagrantului, au fost efectuate şase percheziţii domiciliare la locuinţele principalilor bănuiţi, în urma cărora au fost identificate şi ridicate cantitatea de aproximativ 40 gr. cannabis, cinci grindere şi trei cântare electronice. Şase persoane au fost conduse la sediul DIICOT - BT Vrancea pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise", precizează DIICOT Vrancea.

În urma probatoriului administrat, DIICOT Vrancea a emis ordonanţă de reţinere împotriva tânărului de 29 de ani, acesta urmând a fi prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic şi consum ilicit de droguri de risc. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, a precizat sursa citată. AGERPRES / (AS - autor: Dana Lepădatu, editor: Diana Dumitru; editor online: Magdalena Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu

2 Un text care dă de gândit al lui Andrei Caramitru...

3 De citit...

4 Foarte interesante amănunte...

5 Doamna Lasconi, ultima „haltă” a USR înaintea deraierii definitive, pentru că nu va mai intra în Parlament...