Vrancea: Teste negative pentru toţi contacţii medicului de la SJU Focşani confirmat cu COVID-19

Vrancea: Teste negative pentru toţi contacţii medicului de la SJU Focşani confirmat cu COVID-19

Testele pentru toţi cei 41 de contacţi ai medicului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani, confirmat cu COVID-19, au rezultat negativ, potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului judeţului Vrancea.

"În urma infectării cu COVID-19 a unui cadru medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani, ancheta epidemiologică a stabilit un număr de 41 de persoane cărora li s-au recoltat probe, toate rezultatele fiind negative", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vrancea, Adrian Creţu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani a demarat în cursul săptămânii o anchetă epidemiologică după ce un medic din cadrul spitalului a fost confirmat pozitiv la infecţia cu COVID-19. Medicul ar fi venit în contact, la rândul său, cu o persoană confirmată pozitiv pentru COVID-19 de la Spitalul Militar Focşani.

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost testate la Institutul "Cantacuzino" Bucureşti, în baza unui contract de prestări încheiat între unitatea medicală şi institut, în urma căruia spitalul a achiziţionat 100 de teste pentru personalul medical al spitalului.

La nivelul judeţului Vrancea un număr de 32 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv la infecţia cu COVID-19, dintre care 30 la Spitalul Militar Focşani. AGERPRES / (A - autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Zvon...

4 Așa o fi?

5 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"