Vrancea: Teste negative pentru toţi contacţii medicului de la SJU Focşani confirmat cu COVID-19

Vrancea: Teste negative pentru toţi contacţii medicului de la SJU Focşani confirmat cu COVID-19

Testele pentru toţi cei 41 de contacţi ai medicului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani, confirmat cu COVID-19, au rezultat negativ, potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului judeţului Vrancea.

"În urma infectării cu COVID-19 a unui cadru medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani, ancheta epidemiologică a stabilit un număr de 41 de persoane cărora li s-au recoltat probe, toate rezultatele fiind negative", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vrancea, Adrian Creţu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani a demarat în cursul săptămânii o anchetă epidemiologică după ce un medic din cadrul spitalului a fost confirmat pozitiv la infecţia cu COVID-19. Medicul ar fi venit în contact, la rândul său, cu o persoană confirmată pozitiv pentru COVID-19 de la Spitalul Militar Focşani.

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost testate la Institutul "Cantacuzino" Bucureşti, în baza unui contract de prestări încheiat între unitatea medicală şi institut, în urma căruia spitalul a achiziţionat 100 de teste pentru personalul medical al spitalului.

La nivelul judeţului Vrancea un număr de 32 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv la infecţia cu COVID-19, dintre care 30 la Spitalul Militar Focşani. AGERPRES / (A - autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

2 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…

3 Un profesor din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve poze cu ea dezbrăcată: De matematică sunt sătul!

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…