Vrancea: Un bărbat a apelat 112 pentru a reclama poliţiştii ce i-au imobilizat autoturismul pe care îl conducea băut

Vrancea: Un bărbat a apelat 112 pentru a reclama poliţiştii ce i-au imobilizat autoturismul pe care îl conducea băut

Un bărbat de 60 de ani, din comuna Soveja, a sunat la 112 pentru a-i reclama pe poliţiştii care i-au imobilizat autoturismul pe care acesta îl conducea în stare de ebrietate, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"Poliţiştii postului de Poliţie Garoafa au observat faptul că, în zona trecerii de pietoni amplasată pe DN2 E85, în apropierea şcolii din comuna Garoafa, conducătorul unui autoturism nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni angajaţi regulamentar în traversarea drumului. Astfel, poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă acesta nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea pe DN2 -E85 către satul Bizigheşti din comuna Garoafa, apoi către satul Ciuşlea, pe DJ 205 E. Echipajul de poliţie a procedat la urmărirea autoturismului folosindu-se semnalele acustice şi luminoase, reuşindu-se blocarea la intrarea pe barajul peste albia râului Siret, în satul Ciuşlea din comuna Garoafa. În momentul opririi autoturismului, poliţiştii au imobilizat vehiculul şi au extras conducătorul din autoturism. Bărbatul de 60 de ani, din comuna Soveja, se afla singur în autoturism şi, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,41mg/l alcool pur în aerul expirat", a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit sursei citate, bărbatului i-a fost adus la cunoştinţă că nu mai are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, însă, după ce a părăsit sediul secţiei de poliţie, acesta a apelat 112, reclamând faptul că poliţiştii i-au imobilizat vehiculul fără drept şi că doreşte să-i fie pusă la dispoziţie o autoplatformă pentru a transporta autoturismul din locul depistării până la domiciliul său.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru apelarea nejustificată a numărului de urgenţă 112, totodată fiindu-i suspendat dreptul de a conduce vehicule.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. AGERPRES / (AS - autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”