Vremea se schimbă radical: ce ne așteaptă după valul de aer polar. Cât de cald se face, unde mai ninge

Vremea se schimbă radical: ce ne așteaptă după valul de aer polar. Cât de cald se face, unde mai ninge

După valul de aer polar, vremea se schimbă radical. Se încălzește accentuat în regiunile intracarpatice și în cele sud-estice, termometrele urcând până la 15 grade Celsius. Ploile și lapovița vor fi prezente în peisaj.

După frig și ninsori, vremea se încălzește FOTO Shutterstock

Vineri, 16 decembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va continua să se încălzească şi va deveni deosebit de caldă pentru această dată în regiunile intracarpatice şi în cele sud-estice, precum şi în zonele montane şi submontane. În zonele joase din sud şi est pe arii relativ extinse va fi ceaţă sau nebulozitate joasă asociată trecător cu burniţă şi ploaie slabă, iar în aceste condiţii se vor înregistra valori termice diurne doar uşor mai ridicate faţă de mediile multianuale.

"În vestul, nord-vestul teritoriului, local în centru şi sud-vest şi la munte cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Pe alocuri cantităţile de apă vor fi însemnate. La altitudini de peste 1900 m, trecător se pot semnala precipitaţii mixte, iar la începutul intervalului izolat mai sunt condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de peste 90-100 km/h în zona înaltă, iar temporar şi în vest, centru şi est, în general cu 50-60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 15 grade Celsius, iar cele minime între 1 şi 9 grade Celsius", anunță ANM.

În București, conform meteorologilor, vremea se va menţine în general închisă, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Se va semnala ceaţă îndeosebi în prima parte a zilei şi noaptea, iar trecător, mai ales în a doua parte a intervalului vor fi condiţii de burniţă sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 2-3 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Judecați voi...