Vucic: Serbia achiziţionează armament, dar nu are nicio intenţie de a ataca pe nimeni

Vucic: Serbia achiziţionează armament, dar nu are nicio intenţie de a ataca pe nimeni

Serbia achiziţionează exclusiv armament defensiv şi nu va cumpăra arme care ar putea avea drept rezultat impunerea unor sancţiuni împotriva sa, a afirmat preşedintele sârb Aleksandar Vucic, care a precizat că ţara sa nu are intenţia de a ataca pe nimeni, transmite miercuri Tanjug.

''Serbia cumpără arme pentru că este o ţară liberă, o ţară mică înconjurată de state membre NATO, cu care noi dorim să avem relaţii bune. Dar nu vom fi un Bambi pe care ele îl vor devora'', a declarat Vucic într-o emisiune difuzată marţi seară de postul de televiziune public de la Belgrad.

Şeful statului sârb a explicat că nu va permite ca ţara sa să fie atât de slabă ca în anii '90 şi a adăugat că deciziile sale privind achiziţionarea de armament se bazează pe fondurile de care dispune Serbia.

Întrebat dacă Serbia va achiziţiona sisteme de rachete S-400, de fabricaţie rusească, Aleksandar Vucic a răspuns că aceasta este o armă fascinantă, dar pe care Belgradul nu intenţionează să o cumpere întrucât nu dispune de bani suficienţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...