Washingtonul minimalizează capacitatea Phenianului de a lovi cu arme nucleare (Pentagon)

Washingtonul minimalizează capacitatea Phenianului de a lovi cu arme nucleare (Pentagon)

Oficiali americani din cadrul Pentagonului au minimalizat joi capacitatea Phenianului de a efectua lovituri nucleare, după declarațiile liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, legate de capacitatea țării sale de a lovi "în orice moment", transmite AFP.

"Analiza guvernului american nu s-a schimbat. Nu am văzut Coreea de Nord să testeze sau demonstreze capacitatea sa de a miniaturiza o focoasă nucleară și monta pe o rachetă balistică", a declarat un oficial american din Departamentul Apărării.

Un alt responsabil a exprimat același scepticism privind capacitatea Phenianului de a lovi cu arme nucleare.

În orice caz, Statele Unite sunt pe deplin "încrezătoare" în sistemul lor de apărare contra rachetelor balistice și în capacitatea sa de a contra eventuale atacuri nucleare ale Coreii de Nord, a subliniat acest responsabil.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat vineri că arsenalul nuclear al țării sale trebuie să fie "pregătit în orice moment", ca reacție la rezoluția Consiliului de Securitate al ONU care înăsprește sancțiunile internaționale împotriva Phenianului.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a impus miercuri o nouă serie de sancțiuni severe împotriva Coreii de Nord după ultimele teste nuclear și balistic efectuate de regimul comunist.

Deși credibilitatea amenințării nord-coreene nu a fost stabilită, Washingtonul invită Phenianul "să se abțină de la acțiuni provocatoare și o retorică ce agravează tensiunile", a avertizat un alt oficial american.

Regimul comunist trebuie să se concentreze mai ales asupra "respectării obligațiilor sale internaționale și a angajamentelor", a menționat el.

Coreea de Nord a efectuat pe 6 ianuarie al patrulea test nuclear, iar la 7 februarie a lansat o rachetă, încălcând mai multe rezoluții ale Națiunilor Unite, amintește AFP.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!