Washingtonul speră că Phenianul se va angaja pe calea diplomatică (Blinken)

Washingtonul speră că Phenianul se va angaja pe calea diplomatică (Blinken)

SUA speră că regimul de la Phenian va profita de ocazia de a se angaja pe calea diplomatică pentru a denucleariza peninsula, a declarat luni secretarul de stat american Antony Blinken, care a prezentat la o reuniune G7 la nivel de miniştri de externe abordarea acestui dosar de către administraţia Biden, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

"Sper că Coreea de Nord va profita de a se angaja diplomatic şi de a vedea dacă există mijloace de a avansa spre obiectivul denuclearizării complete a peninsulei coreene", a declarat el în cursul reuniunii G7 la Londra.

"Aşteptăm deci să vedem nu doar ceea ce spune Coreea de Nord, ci şi ce va face în realitate în zilele şi lunile care urmează", a adăugat el. "Noi avem, cred, o politică clară, foarte clară, centrată pe diplomaţie. Şi este rândul, cred, al Coreei de Nord să decidă dacă vrea să se angajeze sau nu pe această bază", a adăugat el.

Preşedintele american Joe Biden a afirmat săptămâna trecută că va utiliza "diplomaţia, la fel ca şi o descurajare severă" pentru a pune capăt ambiţiilor nucleare ale Phenianului.

Coreea de Nord a răspuns, apreciind că Joe Biden menţine o "politică ostilă" americană în vigoare de o jumătate de secol. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”