Washingtonul speră că Phenianul se va angaja pe calea diplomatică (Blinken)

Washingtonul speră că Phenianul se va angaja pe calea diplomatică (Blinken)

SUA speră că regimul de la Phenian va profita de ocazia de a se angaja pe calea diplomatică pentru a denucleariza peninsula, a declarat luni secretarul de stat american Antony Blinken, care a prezentat la o reuniune G7 la nivel de miniştri de externe abordarea acestui dosar de către administraţia Biden, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

"Sper că Coreea de Nord va profita de a se angaja diplomatic şi de a vedea dacă există mijloace de a avansa spre obiectivul denuclearizării complete a peninsulei coreene", a declarat el în cursul reuniunii G7 la Londra.

"Aşteptăm deci să vedem nu doar ceea ce spune Coreea de Nord, ci şi ce va face în realitate în zilele şi lunile care urmează", a adăugat el. "Noi avem, cred, o politică clară, foarte clară, centrată pe diplomaţie. Şi este rândul, cred, al Coreei de Nord să decidă dacă vrea să se angajeze sau nu pe această bază", a adăugat el.

Preşedintele american Joe Biden a afirmat săptămâna trecută că va utiliza "diplomaţia, la fel ca şi o descurajare severă" pentru a pune capăt ambiţiilor nucleare ale Phenianului.

Coreea de Nord a răspuns, apreciind că Joe Biden menţine o "politică ostilă" americană în vigoare de o jumătate de secol. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

3 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră