Washingtonul speră că Phenianul se va angaja pe calea diplomatică (Blinken)

Washingtonul speră că Phenianul se va angaja pe calea diplomatică (Blinken)

SUA speră că regimul de la Phenian va profita de ocazia de a se angaja pe calea diplomatică pentru a denucleariza peninsula, a declarat luni secretarul de stat american Antony Blinken, care a prezentat la o reuniune G7 la nivel de miniştri de externe abordarea acestui dosar de către administraţia Biden, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

"Sper că Coreea de Nord va profita de a se angaja diplomatic şi de a vedea dacă există mijloace de a avansa spre obiectivul denuclearizării complete a peninsulei coreene", a declarat el în cursul reuniunii G7 la Londra.

"Aşteptăm deci să vedem nu doar ceea ce spune Coreea de Nord, ci şi ce va face în realitate în zilele şi lunile care urmează", a adăugat el. "Noi avem, cred, o politică clară, foarte clară, centrată pe diplomaţie. Şi este rândul, cred, al Coreei de Nord să decidă dacă vrea să se angajeze sau nu pe această bază", a adăugat el.

Preşedintele american Joe Biden a afirmat săptămâna trecută că va utiliza "diplomaţia, la fel ca şi o descurajare severă" pentru a pune capăt ambiţiilor nucleare ale Phenianului.

Coreea de Nord a răspuns, apreciind că Joe Biden menţine o "politică ostilă" americană în vigoare de o jumătate de secol. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nou amantlâc în alcovul Bucureștiului? / Întâlnire amoroasă între o „fostă” și un „actual”

2 Așa o fi?

3 Doliu printre „valori” / A murit „regele maneliștilor”

4 Umilitor! / Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din…

5 Dezvăluiri despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi