Weekend prelungit sângeros la Chicago de 4 iulie, unde gloanțele au rănit peste 100 de oameni, 14 mortal

Weekend prelungit sângeros la Chicago de 4 iulie, unde gloanțele au rănit peste 100 de oameni, 14 mortal

Weekend-ul prelungit în care americanii au sărbătorit ziua națională a fost unul deosebit de sângeros la Chicago, unde cel puțin 101 persoane au fost rănite de gloanțe, 14 dintre ele mortal, a relatat miercuri Chicago Tribune, citat de AFP.

Cea mai tânără dintre victime avea 13 ani, iar cea mai vârstnică 60, a precizat cotidianul american, care mai menționează că violențele au fost localizate în cartiere aflate în sudul și vestul metropolei, a treia cea mai mare din SUA.

Acest bilanț sumbru vine după ce vineri președintele Donald Trump a anunțat că va trimite întăriri federale pentru a ține în frâu criminalitatea care proliferează la Chicago, unde poliția locală a fost criticată pentru abuzuri, într-un raport oficial făcut public în ianuarie.

Weekend-ul de Ziua Independenței SUA (4 iulie) a durat de vineri seara până miercuri dimineața în zori, adică patru zile. Situația a fost relativ calmă la Chicago până marți după-amiaza, când au izbucnit violențe, 41 de oameni fiind răniți de gloanțe trase în aer într-un interval de 12 ore.

Criminalitatea din Chicago este intens mediatizată, în condițiile în care orașul fostului președinte democrat Barack Obama se află cvasipermanent în centrul atenției. Dar, raportat la nivelul populației, violențele cu uz de armă din Chicago sunt mai puțin numeroase decât în alte orașe americane, cum sunt Saint Louis sau Baltimore, notează AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Așa o fi?