Weekend prelungit sângeros la Chicago de 4 iulie, unde gloanțele au rănit peste 100 de oameni, 14 mortal

Weekend prelungit sângeros la Chicago de 4 iulie, unde gloanțele au rănit peste 100 de oameni, 14 mortal

Weekend-ul prelungit în care americanii au sărbătorit ziua națională a fost unul deosebit de sângeros la Chicago, unde cel puțin 101 persoane au fost rănite de gloanțe, 14 dintre ele mortal, a relatat miercuri Chicago Tribune, citat de AFP.

Cea mai tânără dintre victime avea 13 ani, iar cea mai vârstnică 60, a precizat cotidianul american, care mai menționează că violențele au fost localizate în cartiere aflate în sudul și vestul metropolei, a treia cea mai mare din SUA.

Acest bilanț sumbru vine după ce vineri președintele Donald Trump a anunțat că va trimite întăriri federale pentru a ține în frâu criminalitatea care proliferează la Chicago, unde poliția locală a fost criticată pentru abuzuri, într-un raport oficial făcut public în ianuarie.

Weekend-ul de Ziua Independenței SUA (4 iulie) a durat de vineri seara până miercuri dimineața în zori, adică patru zile. Situația a fost relativ calmă la Chicago până marți după-amiaza, când au izbucnit violențe, 41 de oameni fiind răniți de gloanțe trase în aer într-un interval de 12 ore.

Criminalitatea din Chicago este intens mediatizată, în condițiile în care orașul fostului președinte democrat Barack Obama se află cvasipermanent în centrul atenției. Dar, raportat la nivelul populației, violențele cu uz de armă din Chicago sunt mai puțin numeroase decât în alte orașe americane, cum sunt Saint Louis sau Baltimore, notează AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...