Weekend prelungit sângeros la Chicago de 4 iulie, unde gloanțele au rănit peste 100 de oameni, 14 mortal

Weekend-ul prelungit în care americanii au sărbătorit ziua națională a fost unul deosebit de sângeros la Chicago, unde cel puțin 101 persoane au fost rănite de gloanțe, 14 dintre ele mortal, a relatat miercuri Chicago Tribune, citat de AFP.

Cea mai tânără dintre victime avea 13 ani, iar cea mai vârstnică 60, a precizat cotidianul american, care mai menționează că violențele au fost localizate în cartiere aflate în sudul și vestul metropolei, a treia cea mai mare din SUA.

Acest bilanț sumbru vine după ce vineri președintele Donald Trump a anunțat că va trimite întăriri federale pentru a ține în frâu criminalitatea care proliferează la Chicago, unde poliția locală a fost criticată pentru abuzuri, într-un raport oficial făcut public în ianuarie.

Weekend-ul de Ziua Independenței SUA (4 iulie) a durat de vineri seara până miercuri dimineața în zori, adică patru zile. Situația a fost relativ calmă la Chicago până marți după-amiaza, când au izbucnit violențe, 41 de oameni fiind răniți de gloanțe trase în aer într-un interval de 12 ore.

Criminalitatea din Chicago este intens mediatizată, în condițiile în care orașul fostului președinte democrat Barack Obama se află cvasipermanent în centrul atenției. Dar, raportat la nivelul populației, violențele cu uz de armă din Chicago sunt mai puțin numeroase decât în alte orașe americane, cum sunt Saint Louis sau Baltimore, notează AFP.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video