Weinstein dă în judecată propria companie pentru acces la contul de e-mail care l-ar putea ajuta să se apere

Weinstein dă în judecată propria companie pentru acces la contul de e-mail care l-ar putea ajuta să se apere

Producătorul de la Hollywood căzut în dizgrație, Harvey Weinstein, a dat în judecată companiei de producție pe care a cofondat-o, solicitând acces la dosarul personal și la contul de e-mail pentru a se putea apăra de acuzațiile de hărțuire, agresiune sexuală și viol din partea a peste 50 de femei, informează vineri AFP.

Plângerea, depusă joi în statul Delaware (estul Statelor Unite), argumentează că producătorul a solicitat companiei de producție acces la documentele respective prin intermediul avocatului său, dar cererea i-a fost respinsă.

Compania l-a demis pe Weinstein la scurt timp după dezvăluirile apărute în New York Times și New Yorker, urmate de zeci de alte mărturii ale actrițelor sau colaboratoarelor, în presă sau pe rețelele sociale.

În textul plângerii se precizează că Weinstein, care este încă acționar al casei de producție, are nevoie de acces la dosarul său personal și la e-mail-uri pentru a vedea dacă acestea conțin elemente care l-ar putea ajuta să se apere împotriva acuzațiilor.

Weinstein Company are pe rol un proces și cu o actriță care o acuză că ar fi facilitat și mușamalizat agresiunea producătorului împotriva ei.

''Domnul Weinstein crede că e-mail-ul său, singurul cont pe care l-a utilizat pe toată perioada cât a fost angajat al companiei, conține informații care l-ar putea exonera pe el și compania de aceste acuzații'', se precizează în textul plângerii.

''Domnul Weinstein este singurul în măsură să-și pună e-mail-urile în context'', pentru a evita ''înțelegeri amiabile sau condamnări inutile'', se mai precizează în document.

După declanșarea scandalului, casa de producție, care avea deja dificultăți financiare, luptă pentru supraviețuire, și a declanșat propria anchetă interna împotriva lui Weinstein care a devenit persona non grata.

Potrivit New York Times, fondul de investiții Colony Capital, apropiat președintelui Donald Trump, a decis să suspende infuzia de capital către compania condusă acum de fratele lui Harvey Weinstein, Bob.

Procurorul statului New York a deschis o anchetă pentru posibile practici de discriminare sexuală și încălcare a drepturilor civile de către companie, potrivit informațiilor apărute în presă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…