WP: Democrații susțin realegerea lui Biden, în lipsa unor candidați mai buni

WP: Democrații susțin realegerea lui Biden, în lipsa unor candidați mai buni

Potrivit ziarului, reprezentanții Partidului Democrat îl susțin pe liderul în exercițiu pentru că ei consideră că are șanse de a-l împiedica pe republicanul Donald Trump să fie reales președinte.

Joe Biden. Foto: Arhiva Adevărul

Reprezentanții Partidului Democrat nu sunt chiar „atât de fericiți” cu privire la participarea președintelui în exercițiu Joe Biden la alegerile din 2024, dar îi susțin candidatura pentru lipsa unor opțiuni mai bune, a scris luni The Washington Post .

Potrivit autorilor articolului, renominalizarea lui Biden nu provoacă prea mult entuziasm în rândul democraților. Ei îl susțin pe liderul în exercițiu pentru că îl văd ca pe o șansă de a-l împiedica pe republicanul Donald Trump să fie reales președinte.

Washington Post notează că în ultimele săptămâni a vorbit cu peste 130 de democrați din cinci state (Arizona, Georgia, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin), care au jucat un rol cheie în victoria lui Biden din 2020. Potrivit rezultatelor interviurilor și sondajelor, a devenit clar că, în timp ce echipa Biden se pregătește să-și anunțe participarea la cursa prezidențială, majoritatea membrilor Partidului Democrat nu ar dori să-l vadă pe acest politician drept candidat. „Lipsa de entuziasm” în rândul democraților este însă echilibrată de „dorința hotărâtă” a membrilor de partid de a-l împiedica pe Trump să fie reales sau ca un politician ca el să ajungă la putere, mai spune publicația.

Alegerile prezidențiale din SUA sunt programate pentru noiembrie 2024. Trump a anunțat în noiembrie 2022 că se alătură luptei pentru cel mai înalt post guvernamental. Biden a spus clar că mizează pe realegere. În acest caz, la începutul celui de-al doilea mandat, va împlini 82 de ani.

Anterior, The New York Times (NYT) l-a îndemnat pe Biden să vorbească deschis cu alegătorii despre starea sa de sănătate și despre vârsta sa, dacă se așteaptă să candideze la următoarele alegeri prezidențiale. Potrivit NYT, Biden plănuiește să facă o declarație corespunzătoare într-un „mesaj video discret” pe 25 aprilie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

4 Așa o fi?

5 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...