Zborul MH370: doi oameni au „driblat“ moartea, în timp ce patru pasageri s-au urcat în avion din cauza ghinionului

Zborul MH370: doi oameni au „driblat“ moartea, în timp ce patru pasageri s-au urcat în avion din cauza ghinionului

23 de zile au trecut de când zborul MH370 a decolat de la Kuala Lumpur, cu destinaţia Beijing. Aeronava în care se aflau 239 de oameni a dispărut de pe radar după 38 de minute de zbor, iar nici până în ziua de azi nu ştim ce s-a întâmplat cu Boeingul companiei Malaysian Airlines.

Cel mai mare mister aviatic din ultimii 50 de ani continuă să captiveze atenţia lumii, însă pentru doi oameni subiectul reprezintă mai mult decât o ştire sau o simplă curiozitate.

„Am fost norocoasă, dar am un sentiment groaznic“

Jessica Yee Wai Ching a făcut toate rezervările pentru o călătorie la Beijing, acolo unde e studentă la Universitatea Tsinghua. În noaptea de 7 spre 8 martie însă, Jessica a sunat la aeroportul din Kuala Lumpur şi şi-a anulat biletul pentru zborul MH370.

„Am greşit ziua plecării, când am făcut rezervarea. Altfel, m-aş fi dus la aeroport, fiindcă aveam timp destul să prind zborul. Am fost norocoasă. Sunt însă cuprinsă de un sentiment groaznic, de când am aflat ce s-a întâmplat“, a povestit Jessica pentru sursa citată.

Într-o situaţie similară cu Jessica e şi un om de afaceri chinez, care ar fi trebuit să meargă la Beijing, alături de doi prieteni, cu zborul MH370. O întâlnire de afaceri, apărută pe ultima sută de metri, l-a obligat însă să-şi anuleze biletul.

„Din greşeală, a făcut rezervarea pentru 12.30am, în loc de 12.30pm“

Dacă studenta şi omul de afaceri au primit o a doua şansă, în schimb, patru pasageri au ajuns la bordul aeronavei care a dispărut, printr-un ghinion teribil.

Stanley Wong Sai Sang (52 de ani) n-ar fi trebuit să ajungă în zborul MH370, după cum a povestit, ulterior, soţia sa. „Soţul meu voia să ia un bilet, cu destinaţia Beijing, pentru zborul de la ora 12.30pm, dar, din greşeală, el şi doi colegi şi-au luat bilete pentru zborul de la 12.30am“, a spus Tan Kui Ling.

Un alt pasager, Chew Kar Mooi (31 de ani), ar fi trebuit să meargă la Beijing la data de 6 martie, dar o schimbare de plan a obligat-o să călătorească două zile mai târziu, cu zborul MH370. Mama lui Chew Kar Mooi a aflat că fiica ei e la bordul Boeingului 777, abia după ce avionul a dispărut.

Ibrahim Abdul Razak (75 de ani) a povestit că fiul lui, Mohd Sofuan (33 de ani), ar fi trebuit să meargă la Beijing luna trecută, dar călătoria sa a fost amânată pentru 8 martie.

O altă poveste tragică e cea a lui Puspanathan Subramaniam (34 de ani). „Atunci când a vrut să iasă din casă şi să meargă spre aeroport, nepoţii mei s-au agăţat de picioarele tatălui lor şi l-au rugat să nu plece. S-au comportat foarte ciudat. Fiul meu aproape că voia să-şi anuleze biletul, dar eu l-am convins să plece“, a povestit Subramaniam Gurusamy (59 de ani), tatăl lui Puspanathan.

Culmea incompetenţei: abia acum s-a aflat ultimul mesaj de la cabina de zbor

Malaezia a fost acuzată vehement pentru modul în care a reacţionat din momentul în care zborul MH370 a dispărut de pe radar. Iar azi, autorităţile malaeziene au dovedit că, într-adevăr, sunt de o incompetenţă crasă.

Deşi, iniţial, au anunţat că ultimul mesaj transmis din cabina piloţilor a fost „În regulă, noapte bună“ şi că această frază a fost rostită de copilot, azi, autorităţile şi-au schimbat versiunea.

Potrivit CNN, ei susţin că ultimul mesaj a fost, de fapt, „Noapte bună, Malaysian 370“ şi că nu se ştie cine a rostit această frază!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”