Zeci de migranți ascunşi în autocamioane au fost depistați la Vama Nădlac II

Zeci de migranți ascunşi în autocamioane au fost depistați la Vama Nădlac II

79 de migranți care încercau să intre în Ungaria ascunşi în autocamioane şi autoturisme transportate pe o platformă au fost depistați de polițiștii de frontieră la PTF Nădlac II.

Foto Arhivă

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a precizat, luni, că trei dintre vehiculele în care se aflau migranţii erau conduse de şoferi turci şi unul de un şofer român.

„Şoferii automarfarelor transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse din material plastic şi profile de aluminiu pentru societăţi comerciale din Slovacia, Polonia şi Italia, iar cetăţeanul român transporta pe o platformă două autoturisme. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, în compartimentele pentru marfă ale autocamioanelor, au fost descoperiţi ascunşi, în total, 79 de cetăţeni străini, iar în autoturismele de pe platformă au fost depistate alte 4 persoane", se precizează în comunicat.

În urma verificărilor, s-a constatat că este vorba de cetăţeni din Siria, Etiopia, Iran, Turcia, Egipt, Maroc, Sri Lanka şi Bangladesh, unii solicitanţi de azil, iar alţii intraţi legal în ţara noastră. Toţi intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac a depistat în apropierea graniţei cu Ungaria un cetăţean sârb, aflat la volanul unei autoutilitare. În urma unui control amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperite, în compartimentul destinat transportului de marfă, 13 persoane, cetăţeni din Bangladesh intraţi legal în România.

„Tot la Sectorul Poliţiei de Frontieră Nădlac, în această perioadă, patrulele aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu au observat mai multe grupuri de persoane care se deplasau pe câmp în direcţia statului vecin. Poliţiştii de frontieră s-au deplasat către locul unde se aflau grupurile respective şi au procedat la interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea unor verificări suplimentare", se mai menţionează în comunicat.

Au fost astfel depistaţi 19 cetăţeni din Pakistan, Sri Lanka şi India, intraţi legal în România în baza documentelor personale, care încercau să ajungă ilegal în Ungaria.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /