Zelenski a vizitat forțele ucrainene din regiunea Donețk. Armata ucraineană a înregistrat mici progrese în contraofensivă

Zelenski a vizitat forțele ucrainene din regiunea Donețk. Armata ucraineană a înregistrat mici progrese în contraofensivă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat luni că a vizitat forţele ucrainene care luptă în regiunea Doneţk. Zelenski a aflat de problemele cu care se confruntă soldații.

Zelenski în vizită la soldații care luptă în Donețk FOTO Twitter

„Am vizitat (...) batalioane care desfăşoară misiuni de luptă " în regiunea Doneţk şi „am discutat cu comandantul probleme întâlnite de soldaţi, precum şi propuneri de rezolvare", a scris Zelenski pe Telegram, în mesaje însoţite de filmări în care este văzut strângând mâna cu soldaţi din diferite unităţi, în locuri neidentificabile.

În paralel Ucraina a revendicat luni mici progrese în contraofensiva lansată cu peste două luni în urmă pentru eliberarea teritoriilor ocupate de ruşi.

„În sectorul Bahmut au fost eliberaţi săptămâna trecută 3 kilometri pătraţi, în total 40 de kilometri pătraţi fiind deja eliberaţi pe flancul sudic al acestui sector", a afirmat Ganna Maliar, viceministru al apărării.

Ea a evocat de asemenea „acţiuni" ale „anumitor unităţi" ucrainene în regiunea Herson, pe malul de est al Niprului, unde armata rusă s-a retras în noiembrie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”