Zelenski, după contraofensiva armatei ucrainene. „Este timpul ca armata rusă să fugă”

Zelenski, după contraofensiva armatei ucrainene. „Este timpul ca armata rusă să fugă”

Contraofensiva armatei ucrainene a început în regiunea de sud a Hersonului, iar primele victorii au început să apară: apărarea rusă în mai multe zone din prima linie din apropierea oraşului Herson a fost spartă.

FOTO Profimedia

Informația a fost prezentată de către Oleksiy Arestovici, consilier al președintelui Volodimir Zelenski. Conform news.ro , forţele ucrainene au bombardat şi feriboturile din regiunea Herson folosite ca suport pentru armata rusă care ocupă malul de vest al râului Nipru.

Îi vom alunga de la graniţă“

Zelenski nu s-a referit în discursul de luni seara la ampla misiune de contraofensivă din motive de tactică. Președintele ucrainean a spus doar că este timpul ca forțele de ocupație să meargă acasă: „Ocupanţii ar trebui să ştie: îi vom alunga de la graniţă. Până la graniţa noastră, a cărei linie nu s-a schimbat. Mergeţi acasă. Este timpul ca armata rusă să fugă".

Acesta a adăugat că militari ruși care se vor preda vor fi trataţi conform Convenţiilor de la Geneva: „Dacă nu mă ascultă, vor avea de-a face cu apărătorii noştri, care nu se vor opri până nu vor elibera tot ce aparţine Ucrainei".

Patru sate au fost eliberate

Trupele ucrainene au reușit să elibereze patru sate din apropierea oraşului Herson după ce au spart linia frontului. Informația a fost przentantă de CNN, citând o sursă militară ucraineană.

În schimb, Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele ucrainene au încercat o ofensivă în regiunile Nikolaiv şi Herson, dar au suferit pierderi semnificative, a informat agenţia de presă RIA, astfel că acțiune a eșuat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...