Zelenski recunoaște că armata ucraineană înaintează lent: Contraofensiva nu este ca un film de la Hollywood

Zelenski recunoaște că armata ucraineană înaintează lent: Contraofensiva nu este ca un film de la Hollywood

Progresele armatei ucrainene în contraofensiva lansată pentru eliberarea teritoriilor ocupate de trupele ruse sunt „mai lente decât s-ar fi dorit”, a admis preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu publicat miercuri de BBC.

FOTO Pixabay

„Unii cred că acesta este un film de la Hollywood şi se aşteaptă la rezultate acum. Nu este aşa”, a declarat șeful statului ucrainean în acest interviu preluat de Reuters și Agerpres .

Înaintarea trupelor ucrainene nu este uşoară, în condiţiile în care o suprafaţă de circa 200.000 de kilometri a fost minată de trupele ruse, a explicat Zelenski.

„Indiferent ce ar dori unii, chiar dacă încearcă să facă presiuni asupra noastră, cu tot respectul pentru ei, noi vom avansa pe câmpul de luptă aşa cum considerăm că este mai bine”, a spus președintele ucrainean.

La aproape trei săptămâni de la începutul mult aşteptatei contraofensive, armata ucraineană a obţinut câştiguri teritoriale modeste împotriva trupelor ruse, care şi-au consolidat în ultimele luni poziţiile defensive.

Conform autorităților de la Kiev, armata ucraineană a eliberat o suprafață de 113 kilometri pătrați.

„Cele două tabere suferă pierderi grele”, în timp ce „forţele ruse desfăşoară adesea operaţiuni defensive relativ eficace”, afirmă serviciile secrete britanice.

La rândul său, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a recunoscut că „ruşii au avut timp să se pregătească” pentru defensivă. „Densitatea câmpurilor de mine este incredibilă”, a subliniat el.

Totuşi, Kievul încă nu şi-a angajat în luptă grosul forţelor pregătite pentru contraofensivă, care se concentrează pe trei axe principale în regiunile Doneţk şi Zaporojie, cu obiectivul de a atinge Marea Azov pentru a tăia coridorul terestru care leagă Rusia de Peninsula Crimeea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?