"Zguduit ca o mașină de spălat", un zbor al AirAsia către Malaezia s-a întors în Australia

"Zguduit ca o mașină de spălat", un zbor al AirAsia către Malaezia s-a întors în Australia

Un avion al AirAsia cu destinația Malaezia a fost constrâns să revină în Australia din cauza problemelor tehnice, un pasager povestind că aparatul a fost "zguduit ca o mașină de spălat", relatează AFP.

Sursa foto: airasia.com

Zborul companiei malaeziene low cost cu destinația Kuala Lumpur s-a confruntat cu dificultăți la circa o oră și jumătate după ce a decolat de la Perth.

Avionul a A330 a făcut cale întoarsă și a aterizat fără probleme pe aeroportul din Perth, care a vorbit despre "probleme tehnice". "Pilotul a depistat probleme tehnice, a făcut cale întoarsă și a revenit pe aeroport", a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP.

AirAsia s-a limitat să comunice că "echipajul a luat măsuri preventive pentru a verifica aparatul".

Este cel de al doilea incident care implică un Airbus A330 de la începutul lunii în Australia. Un avion de linie al China Eastern a fost nevoit să aterizeze de urgență la Sydney la 11 iunie din cauza unei găuri enorme în capota unuia dintre motoare.

Pasagerii zborului AirAsia citați de ziarul West Australian au povestit că au auzit un zgomot și că avionul a început să tremure.

"S-a putut vedea reacția echipajului că nu era deloc în regulă", a declarat Sophie Nicolas, care a auzit o mică explozie în aripa stângă. "A fost terifiant", a adăugat ea.

Brenton Atkinson a declarat, la rândul lui, pentru Australian Broadcasting Corporation, că avionul a fost zguduit mult mai puternic decât atunci când se produc turbulențe normale.

"Cred că a fost vorba despre un motor care nu mai funcționa cum trebuie, cel puțin asta ne-au zis. A fost, literal, ca și cum am fi stat pe o mașină de spălat. Prin hublou se vedea motorul care era zguduit. După aterizare, ne-am dat seama că o pală a turbinei s-a desprins", a povestit el.

AirAsia a avut primul său accident mortal în decembrie 2014, când un aparat s-a prăbușit, în condiții meteo nefavorabile, în largul Indoneziei, cu 162 de persoane la bord.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?