Ziua șobolanului roșu. PSD și-a anunțat astăzi planurile, dictatura își arată rânjetul cariat

Ziua șobolanului roșu. PSD și-a anunțat astăzi planurile, dictatura își arată rânjetul cariat

Ziua șobolanului roșu. PSD și-a anunțat astăzi planurile, dictatura își arată rânjetul cariat, scrie jurnalistul Ovidiu Albu pe  Aktual24.ro .

Planurile PSD de amutire a oricarei voci critice au fost anuntate, marti, in sedinta Comisiei de Aparare de cadrul Senatului, care a fost dedicata violentelor din 10 august. Ce pune la cale PSD in aceste zile va transforma Romania intr-un regim mai sinistru decat cel al lui Erdogan din Turcia.

In primul rand, reprezentantii PSD au anuntat ca intentioneaza sa modifice legislatia privind adunarile publice, urmand sa fie introduse prevederi care vor face practic imposibila organizarea de proteste de strada. Pe acest subiect s-a manifestat un straniu consens intre taberele din PSD. Prima care a anuntat ca „asa nu se mai poate” a fost prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, membra a taberei Firea.

 „Va rog sa actualizati legea din 1991, a fost facuta in graba si nu mai corespunde cu cerintele din ziua de azi. O simpla notificare catre primar nu poate sa tina loc de aprobare a unei adunari publice, din foarte multe motive, avand in vedere ce se intampla astazi, cu amenitarile teroriste. Trebuie sa aiba minime conditii civilizate pentru adunare, toalete publice instalate, ambulante, sa stie pe unde afluieste, pe unde defluieste. Nu mai putem continua cu aceste adunari anuntate prin fax-uri, prin mail-uri si considerate ca sunt legale. Solicit sa modificam de urgenta legea adunarilor publice”, a declarat Cliseru.

La scurt timp, ministrul Carmen Dan, care teoretic este in conflict cu Firea, a preluat acest subiect de la Cliseru si a promis ca va avea o initiativa legislativa in acest sens.

„Eu cred ca este necesar sa se intervina legislativ sa aducem in actualitate o lege din 1991. Si imi asum acest demers. Si sper ca in Parlament sa dezbatem impreuna, sa serveasca realitatilor, si trebuie sa aruncam un ochi pe legislatie asa incat orice misiune a structurilor statului sa nu mai poata fi pusa sub semnul intrebarii”, a declarat Carmen Dan.

Prin urmare, vine o lege care va permite jandarmilor sa gazeze si sa bata, fara nicio teama ca vor ajunge ca acum la Parchet, pe cei care vor indrazni sa mai protesteze in Piata Victoriei fara sa aduca WC-urile cu ei.

Odata rezolvate protestele de pe strada, PSD vrea sa le anihileze si pe cele din spatiul virtual. Senatorul PSD Liviu Tit Brailoiu, presedintele Comisiei de Aparare, a cerut ceva ce nu mai exista nicaieri in lumea democratica: „reglementarea continutului mesajelor si al traficului de informatie” de pe Facebook.

„Aflam ca exista 140.000 de conturi de Facebook fara identitate reala, in timp ce noi facem tot felul de legislatii referitoare la combaterea terorismului, la spalarea banilor. Paralel exista aceste 140.000 de conturi care nu au niciun control. Tot pe Facebook, pe aceste conturi, apar tot felul de amenintari, de incitare la agresiuni, apar indivizi care se pozeaza cu pistoale cu pusti. Serviciile de specialitate ale ministerului actioneaza in vreun fel? (…) Ce sunt acei oameni care ne ameninta cu moartea pe Facebook?

Intrebarea globalizata. Credeti ca se impune necesitatea unei legislatii care sa reglementeze si aceste retele sociale, in sensul de a controla continutul mesajelor si al traficului de informatie care se face acolo. Nu avem niciun control acum pentru Facebook. Credeti ca ministerul sau guvernul poate initia o asemenea legislatie?”, a intrebat senatorul PSD.

Din nou, slujnica din Videle a lui Liviu Dragnea, Carmen Dan, a fost extrem de incantata de aceasta propunere.

„O astfel de evaluare trebuie dezbatuta, este un demers pe care avem toata disponibilitatea sa il facem. In acest moment, pe legislatia actuala, este destul de greu sa ducem spre o finalitate normala”, a declarat Carmen Dan.

Cele mai mai dureri ale PSD-ului, ale lui Liviu Dragnea in special, vor fi astfel vindecate cu pulanul si cu cenzurarea Facebook-ului. Va fi un regim de democratie pe placul lui Liviu Dragnea, in care cetatenii vor fi obligati sa isi respecte obligatiile „mai mult decat drepturile”, dupa cum spunea senin Brailoiu in aceeasi sedinta.

„Nu putem permite ca intr-o tara libera si democratica, unde oamenii, cetatenii, au si obligatii mai mult decat drepturi, trebuie sa le si respecte. Ori sa te aduni intr-o piata publica si sa nu-ti asumi absolut nimic, sa faci convocari prin internet cu sase luni inainte, cred ca este de cautat in alta parte si competentele altor institutii”, a exprimat Liviu Tit Brailoiu filosofia acestui regim seminalfabet si opresiv.


Citește și:

populare
astăzi

1 Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu

2 Un text care dă de gândit al lui Andrei Caramitru...

3 De citit...

4 Foarte interesante amănunte...

5 România, patria jecmănitorilor! / Pentru a scăpa și mai mulți, Curtea Supremă insistă și stabilește din nou că deciziile CCR privind prescripția se apli…