Băsescu: Rectificarea bugetară, semnalul discreditării mesajelor că avem nevoie de prezența NATO pe teritoriul României

Băsescu: Rectificarea bugetară, semnalul discreditării mesajelor că avem nevoie de prezența NATO pe teritoriul României

Președintele Traian Băsescu a declarat vineri că rectificarea bugetară este primită 'extrem de rău' de toate cancelariile, subliniind că acesta a fost un semnal al discreditării mesajelor privind necesitatea prezenței NATO pe teritoriul țării noastre.

"Vă pot spune un element extrem de rău primit de toate cancelariile: rectificarea bugetară, care a fost semnalul discreditării tuturor mesajelor noastre ca avem nevoie de prezența NATO pe teritoriul României pentru a crește nivelul de securitate al României. Când s-a văzut că peste două miliarde sunt împrăștiate în scopuri electorale către primarii și că armatei i se alocă foarte puțin, foarte multe cancelarii s-au întrebat cât de serioși suntem atunci când vorbim că avem nevoie să fim sprijiniți de aliații noștri, pentru a consolida flancul estic. Sunt lucruri care se fac lipsit de responsabilitate, în detrimentul securității naționale, într-un moment în care cerem tuturor să beneficiem de art. 5 din Tratatul Atlanticului de Nord — 'Toți pentru unul, unul pentru toți' — dar ăla unul care le cere la toți nu își ia măsurile minimale să își consolideze capacitatea de a face față unor riscuri la adresa securității naționale. Și când spun că nu își ia măsuri minimale mă refer și la alocările pentru creșterea nivelului de capacitate de luptă a armatei și la refuzul cu care sunt tratate solicitările Parchetului atunci când vine vorba de lupta împotriva corupției", a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că aceste mesaje trebuie luate în serios, punctând că "nimeni nu o să riște viața militarilor lui atunci când tu ca stat care reclami nevoia de sprijin arunci banii în campanie, sacrifici investiții, sacrifici securitate națională pentru voturi".

"Mesajul primit este extrem de clar: nu vă băgați sub plapuma art. 5 să credeți că pe de o parte ne puteți chema să vă apărăm, iar pe de altă parte, vă șubreziți țara. Eu cred că trebuie să se revină la o abordare foarte serioasă și mai puțin electorală, pentru că nu sunt vremuri ușoare. Suntem într-o regiune în care avem o criză de securitate, cu vecini imprevizibili", a conchis Băsescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro