Cataramă: Patriciu, cel mai performant om de afaceri român. Am făcut împreună şi afaceri, şi politică

Omul de afaceri Viorel Cataramă a declarat marţi că Dinu Patriciu a fost cel mai performant om de afaceri din România de după Revoluţie, fiind singurul care a realizat o tranzacţie de peste un miliard de euro, menţionând că cel mai frumos moment care îl leagă de acesta este formarea PNL AT.

Viroel Cataramă (Imagine: Catalina Filip/ Mediafax Foto)

”L-am cunoscut pe Dinu Patriciu în 1990, împreună am făcut cu Dinu atât politică, cât şi afaceri. În ceea ce priveşte afacerile, el s-a dovedit a fi cel mai performant om din România, este singurul român care în ultimii 25 de ani a făcut o tranzacţie de peste un miliard de euro, de departe cea mai mare performanţă în domeniul economic. În domeniul politic a fost permanent un om cu vederi liberale, un liberal de dreapta, ca şi mine, care a făcut atât lucruri bune, care a făcut şi greşeli, cu toţii am făcut şi lucruri bune şi greşeli. În ultima perioadă s-a retras complet şi s-a preocupat numai de sănătate, din păcate organismul nu a rezistat”, a declarat Cataramă pentru MEDIAFAX.

El a precizat că cel mai frumos moment pe care l-a petrecut împreună cu Dinu Patriciu a fost atunci când împreună au format Partidul Naţional Liberal Aripa Tânără.

”Eram tineri acum 25 de ani, plini de energie, plini de viaţă, am făcut un lucru bun”, a mai spus Cataramă.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, în vârstă de 64 de ani, a murit la Londra, acesta suferind de mai mulţi ani de cancer.

În decembrie 2012, Dinu Patriciu a fost supus unui transplant de ficat.

Patriciu deţinea active imobiliare în Germania, Suedia sau Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei. În România, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu cuprindea Romană Offices, Cubic Center şi Evo Center (în Pipera), Băneasa Business Center, Cascade Offices (Buzeşti) sau Floreasca 2 Business Center. Totodată, omul de afaceri a deţinut împreună cu fondul AIG/Lincoln clădirea de birouri Lakeview din Floreasca vândută în anul trecut fondului NEPI.

Omul de afaceri Dinu Patriciu s-a născut în 3 august 1950, la Bucureşti şi a avut afaceri în domeniul petrolier, bancar şi imobiliar.

În anul 1990, Dinu Patriciu a devenit membru fondator al PNL. În legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timiş pe listele PNL. A făcut parte din Comisia pentru administraţie centrală şi locală, amenajarea teritoriului şi urbanism şi din Comisia pentru echilibru ecologic şi protecţia mediului.

În legislatura 1992-1996, Dinu Patriciu a fost ales ca deputat de Dâmboviţa pe listele Convenţiei Democrate Române. A fost lider al Grupului parlamentar al Partidului Liberal 1993 şi al Partidului Alianţei Civice (octombrie 1992 - decembrie 1994) şi a făcut parte din Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic (până în noiembrie 1995) şi din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci (din noiembrie 1995).

În 1996, Patriciu a candidat la funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, ca reprezentant al PL '93.

Dinu Patriciu a fost deputat şi în legislatura 2000-2004, fiind ales ca reprezentant al PNL. A făcut parte din Comisia pentru industrii şi servicii până la data de 18 iunie 2003, când a demisionat din calitatea de membru al Parlamantului României pe motiv de incompatibilitate şi a fost înlocuit de către Adrian Emanuil Semcu.

Dinu Patriciu s-a retras în anul 2003 din Parlament şi din viaţa politică activă pentru a se putea dedica afacerilor.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing