CFR Marfă va transporta cărbune energetic pentru Complexul Energetic Hunedoara, în următorii doi ani

CFR Marfă va transporta cărbune energetic pentru Complexul Energetic Hunedoara, în următorii doi ani

CFR Marfă a câștigat licitația de transport cărbune energetic, organizată în data de 28 iulie 2015 de Complexul Energetic Hunedoara, contractele de transport urmând să fie încheiate pe o perioadă de doi ani, potrivit unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Astfel, va fi continuată colaborarea începută în anul anterior. Potrivit comunicatului CFR Marfă, licitația a avut ca obiect 'atribuirea contractelor de transport cărbune energetic pe calea ferată între punctele de expediție ale furnizorilor și stația CFR Mintia, respectiv antestația Triaj și a serviciilor de transport cărbune brut de la stațiile CFR Paroșeni, Livezeni și Lupeni la Halta Vulcan, respectiv a serviciilor de manevră feroviară pe liniile ferate industriale proprietate SCEH SA Petroșani'.

Potrivit comunicatului CFR Marfă, contractele de transport vor fi încheiate pe o perioadă de doi ani, iar cantitatea transportată va fi de 2,4 milioane de tone de cărbune, respectiv 1,1 milioane tone pentru servicii de manevră.

CFR Marfă, cel mai mare operator feroviar de marfă din România, a raportat, anul trecut, o cifră de afaceri de 212 milioane euro și o cotă de piață de 54,8%.

AGERPRES/(AS — autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Andreea Marinescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /