Componentele mașinilor diesel comercializate de Volkswagen în SUA au fost produse de Bosch

Componentele mașinilor diesel comercializate de Volkswagen în SUA au fost produse de Bosch

Furnizorul german de piese auto Bosch a anunțat marți că a livrat componente (așa numitele sisteme de injecții common rail) pentru mașinile diesel Volkswagen pe care ar fi fost instalate în SUA sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, transmite Reuters. 'Noi producem componente conform specificațiilor primite de la Volkswagen. Responsabilitatea pentru aplicarea și integrarea componentelor este de competența Volkswagen', se arată în declarația Bosch.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susține Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).

Aproximativ 482.000 de vehiculele diesel produse în perioada 2008 — 2015 sub brandurile Volkswagen și Audi includ acel software destinat să modifice nivelul emisiilor, a anunțat EPA. Amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul.

Reparațiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii șapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat și Audi A3.

În România, la Blaj, Bosch a inaugurat în 2007 două unități de producție pentru tehnică liniară și o unitate de producție în domeniul auto. În 2014 a fost inaugurat și un centru de dezvoltare și cercetare pentru tehnologia auto. La Blaj compania are 1.200 de angajați, la care se vor adăuga alți 300, iar până în 2020 firma dorește să ajungă la 2.000 de salariați. Pe plan global, Bosch are peste 300.000 de angajați și 350 de filiale în mai mult de 50 de țări. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...