Cum a ajuns Ioan Niculae miliardar

Cum a ajuns Ioan Niculae miliardar

Cunoscut drept "miliardarul de la Zimnicea", Ioan Niculae este caracterizat ca un om de afaceri controversat, pe fondul mai multor dispute în care a fost implicat de când a intrat în afaceri (în special legate de companiile privatizate, cum ar fi SNTR sau Rafinăria Astra).

Ioan Niculae şi-a început afacerile imediat după 1990 in domeniul agricol, înfiinţând o firmă care se ocupă cu comerţul de produse petroliere şi chimice şi prin care s-a impus în comerţul exterior.

Din 1997 afacerile sale au început să se diversifice, prin achiziţia rafinăriei Astra, a două combinate chimice şi a câtorva fabrici de producţie din industria alimentară, dar şi prin preluarea pachetului de control la Asirom.

În 2000, Ioan Niculae a devenit primul patron al fostei Societăţi Naţionale Tutunul Românesc (SNTR), după ce a câştigat licitaţia de privatizare a firmei de stat. În paralel, omul de afaceri a cumpărat şi a concesionat terenuri, devenind unul dintre cei mai mari agricultori din România, cu o suprafaţă cultivată în 2009 de 50.000 de hectare.

Citeşte mai multe despre afacerile lui Ioan Niculae pe www.businessmagazin.ro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

3 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

4 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

5 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...