Faurecia dă asigurări că nu a produs niciun tip de software pentru Volkswagen

Faurecia dă asigurări că nu a produs niciun tip de software pentru Volkswagen

Producătorul francez de componente auto Faurecia, prezent și în România, s-a distanțat de actualul scandal de la Volkswagen (VW), anunțând că 'produsele dezvoltate de companie nu includ niciun tip de software', transmite site-ul just-auto.com.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susține Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).

'Produsele Faurecia sunt dezvoltate și fabricate conform specificațiilor primite de la companiile auto. Integrarea și performanțele sistemelor de control al emisiilor este în întregime responsabilitatea producătorilor auto. Asta este valabil pentru toți clienții noștri globali, inclusiv grupul Volkswagen', se arată în comunicatul firmei franceze.

Marți, furnizorul german de piese auto Bosch a anunțat că a livrat componente (așa numitele sisteme de injecții common rail) pentru mașinile diesel Volkswagen pe care ar fi fost instalate în SUA sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

'Noi producem componente conform specificațiilor primite de la Volkswagen. Responsabilitatea pentru aplicarea și integrarea componentelor este de competența Volkswagen', se arată în declarația Bosch.

Reprezentanții VW au recunoscut că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor și au anunțat că 11 milioane de vehicule diesel vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Numai în SUA, amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul.
Reparațiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii șapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat și Audi A3.  AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Informații certe

3 Zvon...

4 Zvon...

5 Așa o fi?