Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii a plătit anul trecut despăgubiri de 30,3 milioane lei

În 2012, plăţile fondului au însumat 29,4 milioane de lei. "Anul trecut, FPVS a plătit despăgubiri pentru daune materiale de 3,1 milioane de lei, iar pentru vătămări corporale 27,2 milioane de lei. Este al treilea an consecutiv în care volumul total al despăgubirilor plătite pentru vătămări corporale sau de deces a depăşit volumul despăgubirilor achitate pentru daunele materiale. Estimez că tendinţa se va menţine şi în anii următori", a spus Greceanu, prezent la un eveniment organizat de UNSAR la Sinalia.

Fondul acordă despăgubiri persoanelor care au suferit prejudicii în urma unor accidente produse de autovehicule neidentificate sau care nu aveau o asigurarea RCA. În cazul autovehiculelor fără RCA valabil, fondul acordă despăgibuiri pentru vătămări corporale sau decese, cât şi daune materiale. Pentru autovehiculele neidentificate nu se pot solicita daune materiale.

Anul trecut, numărul persoanelor despăgubite pentru vătămări corporale sau deces a fost de 577, comparativ cu 460 în 2012.

De asemenea, numărul dosarelor de daună avizate de FPVS a atins 1.592, de la 1.037 în 2012.

FPVS a fost înfiinţat în februarie 2006 şi este constituit în baza contribuţiilor companiilor autorizate să practice asigurarea de răspundere civilă auto (RCA).

În prezent, societăţile de asigurări care vând poliţe RCA virează la FPVS o cotă de 1% din primele încasate pentru această categorie de asigurări.

Cererea de despăgubire se depune la sediul FPVS sau la oricare sucursală ori agenţie a oricărui asigurător care are dreptul să practice asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) pe teritoriul României.

După plata despăgubirilor, fondul va recupera, pe cale de executare silită dacă va fi cazul, despăgubirile plătite, cheltuielile legate de plata acestora precum şi dobânda legală de la persoanele vinovate sau de la alte entităţi responsabile.

La sfârşitul anului 2013, disponibilităţile financiare ale FPVS totalizau 72 milioane de lei.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

5 EXCLUSIV / Dragnea a făcut chef cu lăutari la Scroviștea, pe 10 august, anul trecut, când românii erau gazați de…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume