Grecia a vândut sediile mai multor ministere şi pe cel al Poliţiei din Atena. Instituţiile vor plăti chirie pentru a rămâne în clădiri

Grecia a vândut sediile mai multor ministere şi pe cel al Poliţiei din Atena. Instituţiile vor plăti chirie pentru a rămâne în clădiri

Statul elen a vândut 14 clădiri importante, inclusiv sediile mai multor ministere şi pe cel al Poliţiei din Atena, pentru aproape 146 milioane de euro, dar instituţiile vor funcţiona în continuare în aceleaşi clădiri, pentru care statul va plăti însă acum chirie de peste 14 milioane de euro pe an.

Grecia a vândut sediile mai multor ministere şi pe cel al Poliţiei din Atena. Instituţiile vor plăti chirie pentru a rămâne în clădiri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Compania elenă Eurobank Properties a anunţat finalizarea achiziţiei clădirilor de la Fondul Elen pentru Administrarea Activelor Statului (HRADF), în cadrul unui acord care prevede şi închirierea acestora înapoi autorităţilor de la Atena pe o perioadă de 20 de ani, scrie portalul Capital.gr .

Cele 14 proprietăţi au o suprafaţă de 189.000 de metri pătraţi.

Printre clădirile vândute se află sediile Ministerului Educaţiei şi Afacerilor Religioase, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Justiţiei, precum şi sediul Poliţiei din Atena.

Restul activelor din portofoliu sunt situate în zone centrale din Atena sau în alte oraşe mari din Grecia.

Grecia a trecut în ultimii ani printr-o recesiune severă, iar statul elen s-a aflat aproape de colaps financiar, după ce îndatorarea foarte ridicată a făcut imposibilă rostogolirea datoriei ţării pe piaţa financiară la dobânzi sustenabile.

Guvernul a fost salvat prin două pachete de împrumuturi de la statele zonei euro şi FMI, totalizând 240 de miliarde de euro, condiţionate însă de măsuri dure de austeritate, reforme şi privatizări.

Autorităţile de la Atena şi creditorii internaţionali ai ţării anticipează că economia elenă va ieşi din recesiune în acest an şi va înregistra o creştere de 0,6%.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

3 Foarte interesante amănunte!

4 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk