INS: Numărul autorizaţiilor de construcţie a scăzut cu 7,5% în iulie. Aproape două treimi sunt în zona rurală. La şapte luni avem un plus de doar 0,2%

În luna iulie s-au eliberat 3.807 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, din care 61,5% pentru zona rurală.

 

Distribuţia în profil regional evidenţiază, în iulie comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, scăderea numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în Bucureşti-Ilfov (-292 autorizaţii) şi Sud-Est (-10) şi creştere în Sud-Muntenia (+101 autorizaţii), Nord-Est şi Centru (+66 fiecare), Sud-Vest Oltenia (+35), Vest (+13) şi Nord-Vest (+4).

 

Faţă de iunie, în iulie se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-308 autorizaţii), reflectată în Nord-Est (-96 autorizaţii), Vest (-91), Nord-Vest (-67), Sud-Vest Oltenia (-33), Bucureşti-Ilfov (-25 ), Centru şi Sud-Est (-12 fiecare). Creşteri s-au înregistrat doar în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia (+28 autorizaţii).

 

În primele şapte luni s-au eliberat 21.556 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu 0,2% mai multe comparativ cu perioada similară a anului trecut, creştere reflectată în Bucureşti-Ilfov (+941 autorizaţii), Nord-Vest (+204) şi Sud-Est (+68). Regiunile Nord-Est (-361), Centru (-256), Sud-Muntenia (-238 autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (-169) şi Vest (-144) au înregistrat scăderi.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

2 Noua președintă a CSM, Nicoleta Margareta Tînț

3 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

4 La CCR sunt 7 din 9! Unde sunt beneficiarii pensiilor cumulate cu salariile de la stat / La Curtea de Conturi co…

5 Dragi procurori, e rândul vostru! / Noi dezvăluiri făcute de jurnalista Ioana Ene Dogioiu

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima