Iosif Szentes și Dan Costescu, noii directori generali ai CFR Călători și, respectiv, CFR SA

Iosif Szentes și Dan Costescu au fost investiți, joi, în funcțiile de directori generali ai CFR Călători și, respectiv, CFR SA, cu prilejul unei întâlniri pe care ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a avut-o cu echipele de conducere ale celor două companii, informează Ministerul Transporturilor.

"Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a avut joi, 12.03.2015, o întâlnire cu echipele de conducere ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA și Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători 'CFR Călători'. Cu această ocazie, au fost investiți în funcție Iosif Szentes, director general al SNTFC CFR Călători SA, și Dan Costescu, director general al CNCF CFR SA", se spune într-un comunicat al MT.

Numirea celor doi directori s-a desfășurat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, subliniază Ministerul Transporturilor.

'Am încredere că experiența dumneavoastră profesională va fi un avantaj pentru companiile pe care le conduceți, companii, care, bine gestionate, pot conduce la îmbunătățirea pieței de transport. Activitatea comercială a operatorilor este strâns legată de infrastructura pe care dumneavoastră o gestionați, o infrastructură care trebuie să ofere condiții optime de transport și aici vă asigur că fondurile bugetare sunt atribuția mea. Un ministru bun trebuie să convingă echipa de guvernare că are nevoie de acest suport financiar, însă bine fundamentat. Rolul și sarcina dumneavoastră este să vă concentrați pe absorbția de fonduri europene, să reușiți să atrageți cât mai mulți bani europeni pentru derularea proiectelor feroviare și să relansați transportul feroviar de călători în România', a declarat Ioan Rus.

La începutul lunii martie, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a CFR Călători a aprobat numirea a trei noi membri în Consiliul de Administrație al companiei: Iosif Szentes, Ionela Adriana Atanasiu și Dan Iulius Plaveti. În aceeași hotărâre AGA, au fost reconfirmați următorii membri ai CA: Alexandrina Corina Gătej — președinte, Dana Răchila Galben și Alexandru Petrescu.

Componența Consiliului de Administrație al CFR SA, stabilită prin Hotărârea Adunării Generale a Acționarilor nr. 11 din 16.02.2015 este următoarea: Dan Costescu, Raicu Șerban, Pițigoi Marius Mihuț, Jorj Mircea și Crețu Nicolae Viorel.

Membrii Consiliilor de Administrație ale celor două companii au fost numiți, de asemenea, în conformitate cu dispozițiile OUG nr. 109/2011. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: „Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă l…

4 VICE / Securitatea națională, în pericol. Suspiciuni de acordare ilegală a cetățeniei române la Autoritatea Naț…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!