Radu Ghețea a fost înlocuit de Sergiu Oprescu la șefia Asociației Române a Băncilor

Asociația Română a Băncilor (ARB) are, de joi, un nou președinte, în persoana lui Sergiu Oprescu, care îl va înlocui pe Radu Ghețea, acesta urmând să aibă funcție onorifică, se arată într-un comunicat remis, joi, AGERPRES. "Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 14 mai 2015, a votat componența Consiliului Director ca urmare a expirării mandatelor unor membri. Adunarea Generală a Asociației a hotărât numirea lui Sergiu Oprescu în funcția de președinte al Consiliului Director și a lui Cătălin Vasile Pârvu, Gabriela — Ștefănia Gavrilescu, Luminița Delia Runcan în calitate de membri ai Consiliului Director", se arată în document.

Potrivit acestuia, Laurențiu Gabriel Mitrache, Mirela Bordea și Cornel Theodor Stănescu vor rămâne membri. Vicepreședintele Consiliului Director va fi desemnat de membrii Consiliului în prima ședință. Consiliul Director este organul deliberativ și Decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.

"Conducerea ARB va avea un rol proactiv în comunicarea cu stakeholderii sistemului bancar. Pentru a îndeplini misiunea asumată de Asociația Română a Băncilor de a promova Interesele membrilor săi și de a contribui la dezvoltarea sectorului bancar", a declarat Sergiu Oprescu, președintele Consiliului Director al ARB.

Adunarea Generală a Asociației a hotărât numirea lui Radu Grațian Ghețea în funcția de președinte de onoare al Asociației Române a Băncilor. Conducerea executivă este asigurată de președintele executiv, Florin Dănescu.

Constituită în mai 1991 ca asociație profesională, Asociația Română a Băncilor are în prezent 39 de membri, instituții de credit cu capital majoritar privat sau de stat, sucursale și reprezentanțe ale unor bănci străine. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația