Rezervele valutare au scăzut cu 505 milioane de euro în aprilie; BNR a rambursat 248 milioane euro către FMI

Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) se situau, la 30 aprilie 2015, la nivelul de 30,094 miliarde de euro, în scădere cu 505 milioane de euro, de la 30,599 miliarde de euro la 31 martie 2015, reiese din datele publicate luni de BNR. În cursul lunii aprilie, în rezerva BNR au intrat 536 de milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene și conturilor Ministerului Finanțelor Publice cu fonduri europene.

În aceeași perioadă, de la rezervă au ieșit 1,041 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele. 'La capitolul plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc plăți de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internațional, pentru care Banca Națională a României a rambursat circa 248 milioane echivalent euro', se precizează în comunicatul BNR.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone și, în condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,588 de miliarde de euro.

Astfel, rezervele internaționale ale României (valute plus aur) au fost, la 30 aprilie 2015, de 33,682 miliarde de euro, față de 34,263 miliarde de euro la 31 martie 2015.

'Plățile scadente în luna mai 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 118 milioane de euro', se mai arată în comunicatul BNR. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul emoționant al unui român din diaspora, citit de CTP la Digi24: Turul II nu era pentru votul preşedinte…

2 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

3 PSD băgase statu-n buzunar! Fata lui Bădălău a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% din salariu

4 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

5 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru