România vrea să vândă obligațiuni de circa 50 miliarde de lei în 2016 și să atragă 3 miliarde euro de pe piețele internaționale

Ministerul Finanțelor Publice din România (MFP) estimează pentru acest an atragerea de finanțare de trei miliarde euro de pe piețele internaționale, prin programul-cadru de emisiuni de titluri de stat pe termen mediu, "Medium Term Notes" (MTN), și de 48-50 de miliarde de lei de pe piața internă, prin obligațiuni și certificate de trezorerie locale, transmite Reuters.

Obiectivul României privind finanțarea externă se ridică la 4,5 miliarde de euro și, pe lângă eurobonduri, va fi accesată finanțare disponibilă de la instituțiile financiare internaționale în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro. În primul trimestru din 2016 ar urma să fie emise obligațiuni locale în valoare de 14-16 miliarde de lei, a anunțat joi MFP.

Anul acesta, România a obținut două miliarde de dolari din vânzarea de eurobonduri pe 10 și 20 de ani și 36,4 miliarde de lei din obligațiuni interne.

România beneficiază de un rating 'Baa3' din partea Moody's și de un calificativ 'BBB minus' de la Standard & Poor's și Fitch.

AGERPRES www.agerpres.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante