România vrea să vândă obligațiuni de circa 50 miliarde de lei în 2016 și să atragă 3 miliarde euro de pe piețele internaționale

Ministerul Finanțelor Publice din România (MFP) estimează pentru acest an atragerea de finanțare de trei miliarde euro de pe piețele internaționale, prin programul-cadru de emisiuni de titluri de stat pe termen mediu, "Medium Term Notes" (MTN), și de 48-50 de miliarde de lei de pe piața internă, prin obligațiuni și certificate de trezorerie locale, transmite Reuters.

Obiectivul României privind finanțarea externă se ridică la 4,5 miliarde de euro și, pe lângă eurobonduri, va fi accesată finanțare disponibilă de la instituțiile financiare internaționale în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro. În primul trimestru din 2016 ar urma să fie emise obligațiuni locale în valoare de 14-16 miliarde de lei, a anunțat joi MFP.

Anul acesta, România a obținut două miliarde de dolari din vânzarea de eurobonduri pe 10 și 20 de ani și 36,4 miliarde de lei din obligațiuni interne.

România beneficiază de un rating 'Baa3' din partea Moody's și de un calificativ 'BBB minus' de la Standard & Poor's și Fitch.

AGERPRES www.agerpres.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevăratul stat paralel! Dezvăluiri uluitoare despre DIE, Mafia lui Ceaușescu! Ei conduc acum, din umbră, cini…

2 Noul arhiepiscop al Sucevei, Calinic, îi avertizează pe preoți să nu se implice în traficul de țigări și lemn

3 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

4 VIDEO Priviți aceste imagini din America!

5 Rău a ajuns Armata Română...