România vrea să vândă obligațiuni de circa 50 miliarde de lei în 2016 și să atragă 3 miliarde euro de pe piețele internaționale

România vrea să vândă obligațiuni de circa 50 miliarde de lei în 2016 și să atragă 3 miliarde euro de pe piețele internaționale

Ministerul Finanțelor Publice din România (MFP) estimează pentru acest an atragerea de finanțare de trei miliarde euro de pe piețele internaționale, prin programul-cadru de emisiuni de titluri de stat pe termen mediu, "Medium Term Notes" (MTN), și de 48-50 de miliarde de lei de pe piața internă, prin obligațiuni și certificate de trezorerie locale, transmite Reuters.

Obiectivul României privind finanțarea externă se ridică la 4,5 miliarde de euro și, pe lângă eurobonduri, va fi accesată finanțare disponibilă de la instituțiile financiare internaționale în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro. În primul trimestru din 2016 ar urma să fie emise obligațiuni locale în valoare de 14-16 miliarde de lei, a anunțat joi MFP.

Anul acesta, România a obținut două miliarde de dolari din vânzarea de eurobonduri pe 10 și 20 de ani și 36,4 miliarde de lei din obligațiuni interne.

România beneficiază de un rating 'Baa3' din partea Moody's și de un calificativ 'BBB minus' de la Standard & Poor's și Fitch.

AGERPRES  www.agerpres.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante