Ruşii sunt afectaţi de scumpiri şi epuizarea stocurilor, după interzicerea importurilor din Occident

Ruşii sunt afectaţi de scumpiri şi epuizarea stocurilor, după interzicerea importurilor din Occident

Embargoul impus de Rusia asupra produselor alimentare din Occident îi afectează chiar pe ruşi, în condiţiile în care preţurile alimentelor au crescut la Moscova cu 6 la sută într-o săptămână, iar rafturile pe care se aflau produse străine în supermarketuri sunt goale, relatează BBC News Online.

Ruşii sunt afectaţi de scumpiri şi epuizarea stocurilor, după interzicerea importurilor din Occident (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Oficiali de la Moscova au declarat că peştele congelat din supermarketuri s-a scumpit cu 6 la sută, laptele cu 5,3 la sută, iar brânzeturile cu 4,4 la sută, faţă de preţul de la 7 august, când au intrat în vigoare interdicţiile impuse.

De asemenea, pe insula Sahalin, din Extremul Orient rus, preţul pulpelor de pui a crescut cu 60 la sută, deşi înaintea sancţiunilor acestea erau printre cele mai ieftine şi mai populare produse din carne. În regiunea învecinată Primorie, peştele s-a scumpit cu 40 la sută faţă de acum câteva săptămâni.

Pe reţelele ruse de socializare au apărut deja numeroase fotografii care arată rafturi goale în supermarketurile din Moscova, unde se afla înainte o gamă largă de brânzeturi şi iaurturi străine.

Rusia a interzis importurile de alimente de bază, produse din carne, fructe şi legume din statele occidentale, Australia şi Japonia, în replică la sancţiunile impuse Moscovei de Occident pentru sprijinirea separatiştilor din estul Ucrainei.

Autorităţile ruse au afirmat că magazinele au suficiente produse importate pe stoc cât să ajungă cel puţin o lună, urmând ca până atunci alimentele europene să fie înlocuite de cele din Brazilia, Argentina, Turcia sau Egipt. Însă unii experţi au avertizat că noile provizii nu vor fi suficiente pentru a preveni noi scumpiri.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria