Șeful ANAF i-a demis din funcție pe directorii de la Finanțe Publice din Timișoara și Iași

Șeful ANAF i-a demis din funcție pe directorii de la Finanțe Publice din Timișoara și Iași

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu, i-a demis din funcție pe șefii Direcțiilor de Finanțe din Timișoara și Iași pentru că aceștia nu au solicitat desemnarea unui membru din cadrul Direcției de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare.

'Ieri, 09.11.2015, președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a dispus și semnat ordinele de eliberare din funcție a domnilor Ioan Dragomir și Marian Bosianu, directori generali ai direcțiilor regionale ale finanțelor publice din Timișoara și Iași. Decizia survine ca urmare a deciziei acestora de a nu solicita aparatului central al ANAF, în conformitate cu procedurile legale, desemnarea unui membru din cadrul Direcției de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare', se menționează într-un comunicat al ANAF remis, marți, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, șeful ANAF a decis să extindă regula instituită deja pentru toate examenele din cadrul Direcției de Antifraudă Fiscală și în cadrul altor tipuri de examene, respectiv aceea de a asigura prezența unui inspector al Direcției de Integritate în cadrul comisiilor de examinare. În acest sens, în 4 noiembrie, a fost trimisă o circulară potrivit căreia examenul de promovare se va organiza centralizat, la nivelul regiunii, și se va constitui o singură comisie de concurs/examen și o singură comisie de soluționare a contestațiilor, urmând ca, din componența fiecăreia, să facă parte și un funcționar public din cadrul Direcției Generale de Integritate (DGI).

'Există persoane care cred că sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decât procesul de reformă a ANAF. Măsura dispusă astăzi reprezintă un mesaj foarte clar că nu este deloc așa', a declarat Gelu Ștefan Diaconu.

Potrivit ANAF, atât ANFP (Agenția Națională de Funcționarilor Publici — n.r.) cât și reprezentanții Sedlex au contestat această măsură, precizând că desemnarea unui inspector de la DGI nu se poate realiza decât la solicitarea direcțiilor regionale.

'Din acest motiv, având în vedere că scopul final al acestei măsuri îl reprezintă eliminarea examenelor aranjate și permiterea accesului la promovări doar pe baza competențelor profesionale, directorilor generali din teritoriu li s-a solicitat să asigure îndeplinirea formalităților procedurale.

Din cei 8 directori generali din teritoriu, directorii de la regionalele Iași și Timișoara au refuzat să îndeplinească solicitarea președintelui ANAF, încercând să blocheze astfel prezența unui inspector al DGI în cadrul comisiilor de examinare', se menționează în comunicatul citat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”