ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 17 octombrie

ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 17 octombrie

Persoanele juridice acceptate în Programul 'Rabla' 2014 ar putea să se înscrie la producătorii auto validați până la 29 noiembrie 2014, data fiind amânată cu o lună față de termenul inițial, prevede proiectul de Ordin referitor la Ghidul de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului Auto Național, supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice /MMSC/.

*România poate deveni prima țară din lume care nu este membru al Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OCDE) dar care poate primi statutul de asociat al Organizației, a declarat William Danvers, secretarul general adjunct al OCDE, într-un interviu acordat agenției AGERPRES.

*Peste 1.100 de autoturisme noi exclusiviste au fost înmatriculate în România, în perioada ianuarie — septembrie 2014, în scădere cu 13,53% față de același interval din anul precedent, cele mai multe unități consemnate fiind ale mărcii Audi, cu aproape 1.000 de exemplare, arată statistica Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/, consultată vineri de AGERPRES.

*România a înregistrat cel mai semnificativ declin al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană în august 2014, comparativ cu perioada similară din 2013, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

*Autoritățile au plătit, în primul semestru al acestui an, 124,5 milioane lei sub formă de alocație pentru susținerea familiei, de acest ajutor social beneficiind, în medie, 254.138 familii, conform statisticilor Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

*Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat, în perioada ianuarie-septembrie 2014, o creștere semnificativă în Europa (UE plus EFTA), iar cota de piață a constructorului autohton de automobile s-a majorat de la 2,3% la 2,8%, conform statisticilor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), publicate vineri.

*Majoritatea băncilor din zona euro sunt prea slabe pentru a acorda credite și a sprijini redresarea economiei, a avertizat José Vińals, directorul departamentului pentru piețe internaționale al FMI, la conferința organizată joi de Asociația bancherilor britanici, transmit Reuters și site-ul cityam.com.

*Sucursala de Transport Feroviar de Călători București a organizat, vineri dimineață, o acțiune de control în colaborare cu Poliția Transporturi Feroviare (TF) în două trenuri regio, iar în urma controlului personalul feroviar a eliberat 112 de bilete, dintre care 62 au fost bilete cu suprataxă, potrivit unui comunicat al CFR Călători.

*Vânzările auto în Uniunea Europeană și în țările EFTA au înregistrat un avans de 5,8% în perioada ianuarie-septembrie 2014 iar majoritatea piețelor auto europene au raportat creșteri, cu excepția Austriei, Belgiei, Olandei și Elveției, conform datelor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, transmite Reuters.

* Peste 1.000 de aplicanți pentru joburi de profesioniști, poziție entry-level sau internship pentru studenți, au fost înregistrați în prima oră de la deschiderea târgului de cariere Angajatori de Top, care are loc la Sala Palatului pe 17 și 18 octombrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…