ȘTIRILE SERII - ECONOMIC - 24 octombrie

ȘTIRILE SERII - ECONOMIC - 24 octombrie

Valoarea totală a creditelor restante în lei ale populației și firmelor, înregistrată în luna septembrie 2014, se cifrează la aproximativ 11,056 miliarde de lei, cu 5,35% sub cea raportată în august, în timp ce restanțele la creditele în valută se ridicau la 16,151 miliarde lei (echivalent), în scădere cu 0,02%, conform unui raport al Băncii Naționale a României /BNR/, publicat joi.

* OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră locală, va reduce cu patru bani pe litru prețul benzinelor și al motorinelor, începând de vineri noapte de la ora 0,00, au declarat, pentru AGREPRES, reprezentanții companiei.

* Fondurile care investesc în terenuri agricole din România plătesc un preț mult mai mic decât în Germania și Marea Britanie, în timp ce potențialul de creștere a producției este mult mai mare, informează Bloomberg.
Fondul german ASI Europe GmbH are deja 4.000 de hectare în România, fondul olandez Cibus Farmland Club dezvoltă și el un proiect agricol iar fondul britanic Velcourt Group Plc a anunțat și el anul trecut că va face o investiție în România.

* Producția de cartofi la nivel național va fi de peste 3,5 milioane de tone în 2014, un an deosebit pentru cultura cartofului, a afirmat, vineri, Gheorghe Boțoman, președintele Federației Naționale Cartoful din România (FNCR), în cadrul unei conferințe de lansare a inițiativei 'Luna Cartofului Românesc'.

* Acțiunile băncilor din zona euro erau vineri în scădere, traderii citând un articol publicat de Bloomberg News, potrivit căruia 25 de bănci din zona euro nu au trecut testele de stres derulate de Banca Centrală Europeană (BCE).
Indicele Euro STOXX Banking Index, care anterior evolua în teritoriul pozitiv, a scăzut brusc cu 0,6%, până la un minim de 141,42 puncte.

* Metro Group și francezii de la Auchan au anunțat, vineri, încheierea unui acord care vizează crearea unui parteneriat internațional în achiziții, ce va intra în vigoare în luna noiembrie a acestui an.
Potrivit unui comunicat de presă al Auchan, colaborarea se bazează pe două acorduri, care vor reuni atuurile complementare ale distribuitorului Grupul Auchan și ale activităților de vânzare engros și de distribuție alimentară ale Metro Group.

* Grupul auto american Ford Motor Co a anunțat vineri că în trimestrul al treilea al acestui an profitul său net a scăzut până la 835 milioane de dolari, de la 1,27 miliarde de dolari în perioada similară, în condițiile diminuării volumului vânzărilor și ale pierderilor înregistrate pe piața din Europa, transmite Dow Jones Newswires.

* Clienții finali trebuie să plătească toate facturile scadente înainte de a-și schimba furnizorul de energie electrică, susțin reprezentanții Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), solicitând modificarea unor prevederi legislative prin care consumatorul nu este obligat să achite factura pentru ultima lună de consum.

* Coandă — Henri AppPort—, ce le oferă posibilitatea de a urmări pe telefonul mobil cursele aeriene de care sunt interesați, de a primi notificări în timp real în cazul în care situația zborului se modifică, dar și de a beneficia de discounturi între 10% și 20% la produsele din cafenelele, restaurantele și barurile din aeroport.

* Un număr de 3.747 persoane vor beneficia, pe parcursul lunii noiembrie, de 193 de programe de formare profesională prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), organizate de agențiile județene și de agenția municipiului București, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

* Grupul energetic austriac OMV, proprietarul Petrom, nu se așteaptă în următorii ani la o creștere semnificativă a afacerilor cu gaze naturale în Europa, a declarat vineri directorul diviziei de gaze de la OMV, Hans-Peter Floren, pentru cotidianul "Handelsblatt". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…