Accident Airbus A320: Victimele provin din 15 țări, în principal Germania și Spania

Accident Airbus A320: Victimele provin din 15 țări, în principal Germania și Spania

Victimele prăbușirii în Alpii Francezi a avionului Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings sunt din 15 țări, au anunțat miercuri autoritățile franceze, citate de AFP.

Foto: (c) TV Pool / REUTERS

Avionul Airbus A320 decolase marți dimineață de pe aeroportul El Prat din Barcelona având la bord 144 de pasageri și șase membri ai echipajului, destinația fiind Dusseldorf. Dintre cele 150 de persoane decedate în urma prăbușirii avionului, sunt cel puțin 72 de germani — potrivit companiei Germanwings.

''Până în prezent am identificat 49 de victime spaniole'', a declarat Francisco Martinez, secretar de stat pentru securitate în guvernul spaniol.

Într-o întâlnire cu ziariștii, șeful diplomației franceze Laurent Fabius a spus că ''principalele naționalități ale victimelor sunt germană și spaniolă''. ''Există naționalități confirmate, respectiv argentiniană, australiană, belgiană, britanică, columbiană, daneză, israeliană, japoneză, marocană, mexicană și olandeză'', a precizat Fabius.

La rândul său, premierul francez Manuel Valls a evocat printre victime și ''un american''.

''Încă nu există o listă definitivă, dar acest lucru are legătură cu procedurile companiilor aeriene. În mod normal, cel care trebuie să dea aceste informații este statul din care pleacă avionul companiei aeriene, în acest caz Spania, însă trebuie făcute și verificări'', a explicat Fabius.

''Companiei Lufthansa și autorităților spaniole le revine responsabilitatea de a furniza toate aceste date, sper cât mai rapid posibil'', a afirmat la rândul său Manuel Valls.

După ce a traversat zone cu turbulențe deasupra Mării Mediterane, avionul a intrat în spațiul aerian francez, unde condițiile meteo erau optime. Deasupra Alpilor Francezi, aparatul a intrat într-o coborâre abruptă ce a durat circa 8 minute, iar când a ajuns la o altitudine de circa 2.000 de metri a dispărut de pe radare la ora locală 10.53 (09.53 GMT), moment în care controlorul de trafic aerian a declarat stare de urgență.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Florin Ștefan)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

2 Medic român în Suedia / Am ajuns să invidiez România

3 Așa o fi?

4 Raport / Bill Gates ar fi cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA

5 O poveste despre corupție și curvăsărie din Spania. Acest om și-a îngropat cariera pentru că n-a reușit s-o „i…