Alţi 25 de poliţişti turci, arestaţi în cazul interceptării convorbirilor lui Erdogan

Alţi 25 de poliţişti turci, arestaţi în cazul interceptării convorbirilor lui Erdogan

Autorităţile turce au reţinut marţi alţi 25 de poliţişti în cadrul anchetei deschise în dosarul privind interceptările ilegale ale conversaţiilor telefonice ale premierului şi preşedintelui ales Recep Tayyip Erdogan, a anunţat presa locală.

Alţi 25 de poliţişti turci, arestaţi în cazul interceptării convorbirilor lui Erdogan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Operaţiunea de arestare, a treia din iulie, s-a desfăşurat în 12 oraşe turce, între care Istanbul şi Izmir (vest), a precizat agenţia de presă Dogan.

La sfârşitul precedentelor operaţiuni de acest tip, zeci de poliţişti, între care unii de rang înalt, au fost deja inculpaţi şi înarceraţi în acest dosar, în principal pentru "înfiinţarea şi conducerea unei organizaţii infracţionale".

Printre persoanele plasate marţi în arest figurează fostul şef-adjunct al serviciilor de informaţii ale poliţiei din Izmir, Hasan Ali Okan, care a fost demis din funcţie iarna trecută cu ocazia unor epurări fără precedent care au vizat mii de poliţişti şi magistraţi.

Toţi sunt acuzaţi de Guvern că ar fi apropiaţi de mişcarea religioasă a predicatorului musulman Fethullah Gulen, exilat în Statele Unite. Erdogan îl acuză pe fostul său aliat că a manipulat, pentru a-i face rău, o anchetă demarată în decembrie privind un vast scandal de corupţie, în care este implicat el şi anturajul său.

Aflat din 2003 la conducerea Guvernului turc, Erdogan, în vârstă de 60 de ani, a fost ales preşedinte la 10 august pentru un mandat de cinci ani. El va fi învestit în funcţie la 28 august.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …