Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Arabia Saudită s-a oferit să construiască 200 de moschei în Germania pentru refugiații sirieni

Arabia Saudită s-a oferit să construiască 200 de moschei în Germania pentru refugiații sirieni care au fugit de războiul din țara lor în Europa, scriu miercuri Arabian Business și Allgemeine Zeitung, care citează publicația în limba arabă Al Diyar.

Circa 20.000 de refugiați au intrat în Germania din Ungaria cu trenul, autobuzul sau pe jos la sfârșitul săptămânii trecute, într-un aflux descris de autorități ca fiind 'copleșitor'. Cancelarul Angela Merkel a declarat, într-o conferință de presă la Berlin, că 'este bucuroasă de faptul că Germania a devenit o țară pe care mulți oameni din afară o asociază în prezent cu speranța'. Conform estimărilor Organizației Națiunilor Unite, se așteaptă ca 400.000 de imigranți să traverseze Mediterana în 2015, iar alți 450.000 anul viitor.

Revista online americană conservatoare FrontPage Magazine a comentat ironic informația potrivit căreia Arabia Saudită s-a oferit să construiască 200 de moschei în Germania pentru refugiații sirieni, apreciind că 'Arabia Saudită, care nu permite construcția de biserici (pe teritoriul său), dar finanțează ridicarea de moschei pe 'pământurile necredincioșilor', nu intenționează să primească refugiați sirieni, chiar dacă aceștia sunt tot musulmani'. 'E și asta o ofertă. Singurul mod potrivit al Europei de a răspunde pe măsură ar fi să trimită în Arabia Saudită un milion de huligani, suporteri ai unor echipe de fotbal, și apoi să se ofere să construiască școli în care să-i învețe importanța distrugerii unei țări și abuzării oricărui băștinaș care le iese în cale', scrie FrontPage Magazine.

'Desigur, saudiții nu sunt atât de cretini încât să se lase păcăliți. Nici măcar dacă ultrașii vin însoțiți de femei și copii pe care să-i folosească drept scuturi umane pentru a provoca emoție (...). Doar occidentalii sunt într-atât de cretini încât să se lase păcăliți în acest mod', mai scrie FrontPage Magazine. 'De ce oare atât de puțini oameni se întreabă de ce saudiții sunt dispuși să construiască 200 de moschei pentru acești 'bieți refugiați disperați', dar nu sunt dispuși să primească un singur refugiat (pe teritoriul lor)? Răspunsul este același ca și în cazul întrebării: de ce atât de mulți musulmani susțin că le pasă de 'palestinieni' (...), și cu toate acestea nu-i primesc și nu le acordă cetățenie? Pentru că nu sunt refugiați. Sunt armate. Arabia Saudită tocmai s-a oferit să construiască 200 de barăci pentru cei 800.000 de soldați care invadează Germania', conchide revista conservatoare americană.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Gabriela Ionescu)

Citiți și:


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mutul tace și le face! Da, ambasadoarea României, reprezentanta Guvernului Dăncilă, a votat MUIE PSD!

2 BREAKING Comisia juridică din PE îi cere Rovanei Plumb explicații suplimentare despre declarațiile de avere și…

3 RoMAFIA / Leana, liberă și multimilionară în euro, sfidează cu o ținută de zi de 10.000 de euro

4 „Grupul Mykonos” conduce din umbră România. Dăncilă, un pericol pentru siguranța națională!

5 DEMENȚĂ la Antena 3! Kovesi, atacată cu titluri de o jegoșenie fără precedent! Când s-a dat rezultatul ziceai …

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video