Atacul asupra expoziției de caricaturi cu profetul Mahomed din Texas, revendicat de un individ afiliat Statului Islamic

Atacul armat de duminică asupra expoziției de caricaturi cu profetul Mahomed din orașul Garland (Texas/sudul SUA) a fost revendicat de un individ ce pretinde că face parte din organizația jihadistă Statul Islamic, într-o postare pe Twitter, potrivit AFP.com, citată de publicația Paris Match, în pagina sa online. Un individ ce s-a prezentat sub numele de 'Abu Hussain AlBritani' susține că 'doi dintre frații noștri au deschis focul împotriva expoziției cu profetul Mahomed în Texas'.

'Abu Hussain AlBritani' ar fi potrivit SITE — organizația specializată în supravegherea site-urilor jihadiste — numele jihadistului britanic Junaid Hussain, membru al Statului Islamic.

Potrivit SITE, o persoană a revendicat atacul într-o serie de tweet-uri în data de 3 mai. Într-o postare anterioară a ceea ce părea să fie un mesaj de revendicare, atacatorii s-au autointitulat drept 'mujahedini'.

Doi indivizi înarmați au deschis focul duminică în Texas în apropierea unei clădiri unde avea loc un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed în prezența politicianului populist olandez Geert Wilders. Atacatorii au fost eliminați ulterior de poliție, iar un reprezentant al forțelor de ordine a fost rănit în schimbul de focuri, după cum au transmis mass-media internaționale.

Polițiști de la SWAT (trupele speciale) au declarat canalului de televiziune ABC că doi suspecți au deschis focul asupra Culwell Centre Curtis din orașul Garland, care găzduia un concurs de caricaturi prezentat ca fiind reprezentativ pentru 'libertatea de expresie', în jurul orei locale 19.00, cu puțin timp înainte de finalul manifestării.

Un purtător de cuvânt al poliției, Joe Harn, a indicat că aproximativ 200 de persoane participau la eveniment, când atacatorii au deschis focul. Forțele de ordine suspectează că vehiculul cu care s-au deplasat cei doi ar conține explozibili. O echipă de geniști a fost mobilizată la fața locului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

3 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi