Atentate la Paris: Serviciile de securitate ruse plasate în stare de alertă ridicată

Atentate la Paris: Serviciile de securitate ruse plasate în stare de alertă ridicată

Serviciile de securitate ruse au fost plasate în stare de alertă ridicată după atentatele comise vineri la Paris care au făcut 129 de morți, a anunțat sâmbătă organul național de luptă antiteroristă, informează AFP.

"În lumina noilor amenințări, toate componentele sistemului de securitate au fost plasate în stare de alertă ridicată", a anunțat într-un comunicat Comitetul național antiterorist, afirmând că "au fost luate măsuri adecvate pentru a asigura siguranța cetățenilor și protecția lor împotriva terorismului".

Comunicatul îi invită pe cetățenii ruși să dea dovadă de "un grad ridicat de responsabilitate și vigilență" în fața terorismului internațional.

Președintele Vladimir Putin a lansat un apel la unitate în lupta împotriva terorismului într-un mesaj trimis sâmbătă omologului său francez Francois Hollande.

Încă de vineri seară după masacru, Rusia a condamnat seria de "atentate odioase" și "asasinate", declarându-se gata să ofere "orice ajutor în ancheta asupra acestor crime teroriste". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”